Ak vekiller baraj inşaatını inceledi

Ak vekiller baraj inşaatını inceledi

Ak vekiller baraj inşaatını inceledi

Alaplı ilçesi Gümeli Beldesi Hasan Ballı Deresi üzerine gölet olarak planlanmasına karşın projede yapılan değişiklikler ile baraja dönüştürülen Zonguldak’ın dördüncü baraj inşaatını inceleyen AKP Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, DSİ Zonguldak Şube Başkanı Muharrem Atalar’dan bilgi aldı.   

AKP Zonguldak Önceki Dönem Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile Gümeli Su Birlik Başkanı ve Çay Köyü Muhtarı Ahmet Akgül’ün girişimleri ve Ankara’da dönemin Orman ve Su İşleri Başkanı Veysel Eroğlu’na yaptıkları temaslarla Alaplı’ya kazandırmayı başardıkları projede yüzde 50 oranında tamamlandı. 
VEKİLLER BARAJ GÖVDESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU 
BHB İnşaat tarafından gerçekleşen projenin son durumunu görmek amacıyla bölgeye giden Milletvekilleri Çolakoğlu ve Uçar, 52,3 metre yüksekliğinde olacak olan baraj gövdesinde yetkililerden bildi aldı. 
DSİ Zonguldak Şube Müdürü Atalar, 2011 yılında yatırım programına alınan projenin, Alaplı ve köylerinin uzun yıllar su sorununu kökten çözeceğini belirterek, Proje sayesinde yılda 6 Milyon 860 Bin Metreküp su kaynağı sağlanacağını ve bölgenin en iyi içme sularından biri olacağı belirtildi.  
10 Milyon ödenek ayrılması durumunda projenin önümüzdeki yıl sonuna yetişeceğini de kaydeden Atalar,  programlanan şekilde burada çalışmalarımızı yürüttüklerini sözlerine ekledi. 
ÇATUROĞLU BAŞLATMIŞTI BİZ TAKİP EDİYORUZ. 
Çolakoğlu ise yaptığı konuşmada, Ak Parti Önceki Dönem Milletvekili Çaturoğlu döneminde inşaatına başlanan projeyi takip ettiklerini belirterek,  “Hasan Ballı Projesi ilk haliyle, 20 köy ile şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı. Hasan Ballı deresinde iki derenin kesiştiği alan üzerine kurulacak olan proje değişikliği ile gölet olarak planlanırken, daha sonrasında baraja dönüştü ve 52,5 metre yüksekliği ile yıllık 6 milyon 860 bin metreküp içme suyu verecek şekilde programlandı. 11 milyon TL’lik proje için yüklenici firmaya 2 yıl süre verildi. Suyun boşa akmayacağı ve bölge halkına su kaynağı olarak hayat vereceğini kısa sürede göreceğiz” dedi.
BÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ. 
AK Parti Önceki Dönem Milletvekili Çaturoğlu ise projeye büyük önem verdiklerini ve halen takip ettiğini belirterek, “kısa sürede hizmete açılmasını umuyoruz. Biz ilk projeyi o dönem yetersiz görmüş ve gerek Gümeli’nin gerek, Alaplı’nın gerekse Alaplı’ya bakan Ereğli köylerinin bu projeden yararlanması için büyük mücadele vermiş ve başarılı olmuştuk”
Su Birlik Başkanı ve Çay Köyü Muhtarı Akgül ise, bu projenin Alaplı’ya hayat vereceğini kaydederek, elektrikler kesilse bile suların cazibeli akacağını ve başından bu yana barajın bu noktaya gelmesinde büyük önem verdiklerini kaydetti.(Haber Merkezi)

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER