ALAPLI BÜYÜMEK İSTİYOR

ALAPLI BÜYÜMEK İSTİYOR

ALAPLI BÜYÜMEK İSTİYOR

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Alaplı'nın İlçe Ekonomisi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada,"İlçe merkezimiz çok daraldı. Belediye sınırlarımızı mutlaka genişletmemiz gerekiyor. Bununla ilgi çok ciddi çalışmalarımız var. Merkeze yakın köy muhtarlarıyla görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah bu konuyu en kısa zamanda çözüme kavuşturmak istiyoruz." dedi.
Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'in başkanlığında, Sivil Toplum Kuruluşları, iş adamları ve esnafların katıldığı “Alaplı'nın İlçe Ekonomisi" konulu toplantı düzenlendi.
Toplantıda, söz alan iş adamları ve esnafların ardından konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, "İlçenin en büyük sorunlarından başında işsizlik geldiğini her gün 20-30 kişinin Belediye iş ile ilgili geldiğini belirtti.
İşsizliğin çözülmesi noktasından Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde ciddi adımlar atıldığını ifade eden Tekin, " İlçemizin en büyük sorunlarından başında işsizlik gelmektedir. Her gün Belediyemize iş için onlarca insan gelmektedir. Gerçekten işsizlik çok büyük sorun. Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde işsizliğin çözülmesi noktasında adımlar atıldı. Çalışmalarda gayet güzel gidiyor. Konuyla ilgili Sayın Valimize, Kaymakamımıza ve Ticaret Odası Başkanına gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Orada çok hızlı bir çalışma var. İnşallah oradaki fabrikalarımızın tümü faaliyete geçtiği zaman İlçemizdeki işsizlik sorununun bir nebzede olsa çözüleceğini düşünüyorum." 
 

İLÇE MERKEZİ ÇOK DARALDI.
Alaplı Belediye sınırlarını genişletilmesiyle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Tekin, "İlk etapta İlçe merkezine yakın köylerimizi muhtarlarıyla görüştük, görüşmeye de devam ediyoruz. Mutlaka İlçemizin Belediye sınırlarını genişlemesi lazım, merkezimiz çok daraldı. Özelikle Mollabeye doğru Belediye sınırlarını genişlemesi gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda bu konularla ilgi İlçe halkımıza bilgiler vereceğiz. "
 

SORUNLAR KRONİK HALE GELDİ.
Tekin, "Eski Belediye Başkanlarımızdan Ekrem Yazıcı, buradaki konuşmasında Alaplı Devlet Hastanesi, Alaplı Meslek Yüksek Okulu ve tersaneler sorunlarını gündeme getirdi. Aslında bu sorunlar hep bildiğimiz artık kronik haline gelmiş sorunlar. Mevcut hastanemiz zamanında zor şartlarda yapıldı. Şu anda ne yazık ki çok kötü durumda, yeni hastanenin bir an önce yapılarak halkımızın hizmetine açılması gerekiyor. Bununla ilgi çok sözler verildi. Şu gün yapılacak bugün yapılacak diye, yapılacak yerde de yüzlerce ağaç kesildi. Ancak şu zamana kadar bir çivi bile çakılmadı. "
 

TERSANELERİN KAPANMASI KÜÇÜK ESNAFIMI ÇOK ETKİLEDİ
"Tersanelerin kapanması İlçemizdeki küçük esnaflarımızı çok etkilendi. Sabah saatlerinde tersanelere giden binlerce insanımız vardı. Tersanelerin sayesinde Alaplı'da büyük bir hareketlilik oluyordu. Tersanelerde çalışan işçi kardeşlerimiz gelip paralarını Alaplı'da harcıyordu. Ama yüksek maaşla çalışan kişililer parasını İlçe dışında gidip orada harcıyordu. İnşallah tersaneler sorunu bir an önce çözülür."
 

YAT İMALATI İÇİN YER HAZIR BUYURUN YAPIN
"Yine tersaneyle ilgili Çamlıbel Köyü altında ahşap yat tekne imalatı yapılması için çalışmalar yürütülüyor. Geçtiğimiz günlerde oranın ihalesi yapılmış ancak o bölgeye yat imalatı yapmak isteyen 29 firmanın içinde bulunduğu şirketin ihaleye girmediğini duyduk. İhaleyi almak için ortada belli bir para var. Bu 29 şirket kendi arasında bu parayı bölseler firma başı 40 bin TL düşüyor. Büyük bir para değil, bedava mı almaya çalışıyorlar onu da anlamış değilim. Aslında eski bölge trafiğin orada Ali Uzun Demir abimizin deniz kenarında hazır yeri var. Kendisi de her zaman söylüyor. İşletme kurmak isteyen herkes gelsin kursun yat imalatına başlasın diyor. Madem arkadaşlarımız İlçemize yatırım yapmaya bu kadar niyetliler, her şeyi hazır deniz kenarında yer varken neden bu altyapısı bile olmaya bir yer ile uğraşıyorlar anlamış değilim. Burada niyet çok önemli olduğunu düşünüyorum. O alan Belediyenin kullandığı bir alandı. Benim dönemimde o bölgeyi Islah Organize Sanayi Bölgesi yapılacak diye şartlı şekilde devir etmiştik." 

ALAPLI ÇAYINA ACİLEN MENDİREK YAPILMALI
"Alaplı Çayı ile ilgi çok büyük sıkıntılarımız var. Vatandaşlarımızda çok rahatsız bu konudan Alaplı çayını en kısa zamanda mutlaka kapsamlı bir temizlik çalışması yapılması lazım. Derenin ağzı sürekli moloz taşlarıyla kapanıyor. Oraya yine acilen bir mendirek yapılması gerekiyor. Balıkçı barınağına gelirsek giriş, çıkış ağzı sürekli kapanıyor. Zaman, zaman çalışmalar olsa da kıs süre sonra yine barınağın ağzı kum ile doluyor. Balıkçılarımız zor durumda kalıyor. Barınağın ağzı temizlendiği zamanda oradan çıkan kum tekrar denize dökülüyor. Bir süre sonra rüzgar ve dalgayla birlikte kum tekrar barınağın ağzını kapatıyor. Halbuki oradan çıkan kum köylerimizin altyapısında kullanılabilir. Şuanda köylerimize bile kumu biz veriyoruz. Kapalı spor salonumuzun hali ortada, futbol sahamızda kale arkasına yapılan tribünlerin yeri yanlış bu konuda vatandaşlarımız çok tepkililer. İş-kur ile ilgi çok büyük sıkıntılarımız var. İşkur'dan Alaplı Belediyesine işçi verilmiyor. Sayın Valimizden bu konuyla ilgi destek bekliyoruz. " dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2020, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER