ALAPLI'DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI

ALAPLI'DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Alaplı'da 2020-2021 Eğitim öğretim yılı  Atatürk Ortaokulunda yapılan temsili tören ile başladı.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvehap Demirel, Atatürk Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerinin katıldığı temsili açılış töreni İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İstiklal Marşının  okunmasının ardından temsili zil sesi çalınarak 2020-2021 eğitim öğretim yılı Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim bölgesinde başlatıldı. Öğrenci ve velilerinde evlerinden uzaktan erişim kanalları ile katıldığı açılış programı sonrası Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvehap Demirel tarafından okul binası gezildi. Yeni öğretim yılının sağlıklı, güvenli şekilde başlaması için yapılan çalışmalar, okulum temiz projesi kapsamında yapılan çalışmalar yerinde incelendi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik;İlçe olarak okulların öğrencilerin okula döneceği şekilde hazırlandığını, uzaktan eğitim süreci sonunda öğrencileri okulda görmek istediklerini, bunun yolunun da hep beraber maske-mesafe-hijyen şartlarına uymaktan geçtiğini söyledi.

Çevik, " Covid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz bu zorlu süreçte öncelikle uzaktan eğitimle öğrencilerin eksik kalan öğrenimleri tamamlanacaktır. Bakanlığımız tarafından hazırlanan öğretim programları uygulanarak, pandemi sürecinden en verimli şekilde faydalanılmaya çalışılacaktır. Öğrencilerimiz EBATV ve EBA internet dersleri ile eğitimlerine devam edeceklerdir. EBATV ve EBA internet kanallarına erişimde sıkıntı yaşayan öğrenciler için gerekli önlemler alınmış, öğrenciler için EBA destek noktaları oluşturulmuştur. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıklı ve başarılı bir öğretim yılı diliyorum. Uzaktan eğitim ve örgün eğitim sürecinde tüm öğrencilerimizi her şartta büyük özveri ve sabırla destekleyecek olan velilerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde bulunan tüm okullarımızı 21 Eylül'de başlayacak olan yüzyüze eğitime hazır hale getirme çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kılavuzuna göre okullarımızı hazırlıyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizi okulum temiz projesi kriterlerini sağlamış ortamlarda karşılayacağız" 2020-2021 Eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileriz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2020, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER