ALAPLI'DA YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE HASTA KALMADI

ALAPLI, KORONA ÖRNEKLEMELERİ NEGATİF ÇIKTI

ALAPLI'DA YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE HASTA KALMADI

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında, TÜİK tarafından oluşturulan örneklem çerçevesinde tespit edilen 40 adreste, 4 kişilik ekip tarafından yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) PCR ve antikor tarama testlerinin sonuçları negatif çıktı.
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı 4 farklı ekip tarafından, ķöylerden ilçe merkezine kadar örnekleme sistemiyle, bir adreste kimse bulunamadığı için 39 değişik adreste, burun ve boğazdan sürüntü ve kan örneği alarak antikor (Eliza) ve PCR testi yapıldığını hatırlatarak,” 39 kişinin hem koronavirüs (Kovid-19) hastası olup olmadığının tespit edildiği PCR, hem de hastalığa karşı bağışıklık kazanıp kazanmadığının tespit edildiği antikor (eliza) testleri negatif çıktı.” dedi.
 

YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE HASTA KALMADI
Bu arada ilçede, yeni tip koronavirüsten yoğun bakımda yatan ve entübe durumda olan hasta da kalmadığı bildirildi.
Kaymakam Vedat Yılmaz, 19 Haziran itibarıyla Alaplı ilçesinden koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda yatan ve entübe durumda hastanın kalmadığını aktararak, “Bugün de ilçemizde yeni bir Kovid-19 vaka tespit edilmedi. Toplamda 116 vaka sayımız var. 9’u hastanede izlenerek, 29’u ise evlerinde takip edilmek suretiyle toplam 38 hastamızın tedavi süreci devam ediyor. Yoğun bakımda ve entübe hastamız da kalmadı. Bugüne kadar 74 hastamız iyileşerek sağlığına kavuşurken, 4 hastamız ise maalesef vefat etti. “ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER