Alaplı İtfaiye'den yangın tatbikatı

Alaplı İtfaiye'den yangın tatbikatı

Alaplı İtfaiye'den yangın tatbikatı

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kendi tasarladığı maket yangın evinde, öğrencilere yangın söndürme eğitimi veriyor.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Sivil Savunma haftası dolayısıyla Gümeli İlkokul-Ortaokulunda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikatta öğrenciler, İtfaiye Müdürlüğünün tasarladığı maket yangın evinde yangın söndürme tüpleri ile eğitim aldı.

İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yaptığı açıklamada, okullarda öğrencilere yangın eğitimini eğlenceli hale getirmek için böyle bir yöntem geliştirdiklerini ve yöntemin öğrenciler tarafından çok beğenildiğini söyledi.

Yangın evinde yapılan alev görünümlü pencerelere öğrencilerin yangın tüplerini sıkarak eğitim aldığını ifade eden Taşkın, şunları söyledi:

Sivil Savunma Haftası dolayısıyla okullarda yangın ve deprem tatbikatları düzenliyoruz. İlçemizdeki her okulumuzda öğrencilerimizle bir araya gelerek önce teorik eğitim ardından uygulamalı eğitimler yapıyoruz. İtfaiye Müdürlüğü olarak özelikle anaokul ve ilkokul öğrencilerimiz için eğitimleri daha eğlenceli hale getirmek için yangın evi tasarladık. Yangın evinde pencereler yaparak alev şekilleri koyduk. Bu pencerelere öğrenciler sulu yangın tüplerini sıkarak pencereleri açıyor. Tozlu tüplerle yaptığımız eğitimlerde minik öğrenciler tozdan rahatsız oluyorlardı. Bizde böyle bir yönteme başvurduk. Okullarda öğrenciler bu eğitimi çok sevdi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER