Alaplı OSB çalışmaları devam ediyor

Alaplı OSB çalışmaları devam ediyor

Alaplı OSB çalışmaları devam ediyor

Zonguldak Alaplı İlçesi OSB bölgesinde geçecek olan Çevreyolun etkisiyle birlikte, yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecek olan İlçenin geleceğinin planlanmasıyla ilgili önemli bir yeri olan Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
1998 yılında yer seçimiyle başlayan Alaplı OSB bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesinin su, elektrik, kanalizasyon, yol ve çevre düzenlemelerini kapsayan alt yapı çalışmalarında sona gelindi. Zonguldakın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Alaplının ekonomik ve istihdam alanında kalkınmasının reçetesi olarak gördükleri Alaplı OSB ve Islah OSB ile ilgili alt yapı çalışmalarının önümüzdeki aylarda sona ereceğini belirterek, Son bir işsiz genç kalmayıncaya kadar ekibimizle birlikte Alaplı için çalışmaya devam edeceğiz dedi.
Göreve geldiğinden bu yana ilçedeki istihdama yönelik çalışmaları yakından takip eden bu konuda Ankarada bakanlıklar ve milletvekilleri nezdinde girişimden bulunarak yoğun çaba harcayan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ve yönetimi ilçeyi ekonomik ve istihdam alanında ayağa kaldıracak projeleri hayata geçiriyor. Alaplı OSBye şimdiye kadar altyapı ile birlikte 16 milyon yatırım yapıldığını, 36 parselden 11 yatırımcı firmaya tahsis edildiğini söyleyen Ocak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
OSByi belirli bir sürece soktuk. Bundan sonra ikinci etaptaki tahsis çalışmaları başlayacak. Hedefimiz istihdamı en fazla oluşturacak firmalarla burada yatırım yapmak. OSB Alaplının işsizlik sorunu çözecektir.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER