ALAPLI'DA 'KADINA ŞİDDETE HAYIR' YÜRÜYÜŞÜ

ALAPLI’DA “KADINA ŞİDDETE HAYIR” YÜRÜYÜŞÜ

ALAPLI'DA 'KADINA ŞİDDETE HAYIR' YÜRÜYÜŞÜ


Alaplı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Kadına Şiddete Hayır Yürüyüşü” etkinliği düzenlendi. Yürüyüşe Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, Alaplı Müftüsü Aydın Bostancı, din görevlileri, CHP Alaplı Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şubesi, Alaplı Kültür ve Sanat Derneği ve Alaplı Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri ve personeli de destek verdi.
Alaplı Hükümet Konağı önünden başlayan ve Alaplı Merkez Camisi önünde sona eren yürüyüşe BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ömer Dereli, Alaplı Müftüsü Aydın Bostancı, Alaplı Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Günay, CHP Alaplı Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda CHP Alaplı Kadın Kolları Başkanı Emine Uysal ve yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, Alaplı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Nermin Karakaya, yönetimi, Sağlık-Sen Alaplı ilçe Başkanı Kenan Ateş, Alaplı İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorları ve personeli, din görevlileri, Yurt Kur Alaplı öğrencileri, personeli ve vatandaşlar katıldı. 
Yürüyüş esnasında “Kadına şiddete hayır ” şeklinde sloganlar atıldı. Yürüyüş sonunda konuşan Alaplı ilçe Sağlık Müdürlüğü doktorlarından Ezgi Ceren Sezer,” Bugün bu yürüyüşe katıldığınız ve benimle beraber geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu şiddet bir duvar ve bu şiddet toplumda büyük bir acı, sadece kadınlara yönelik değil, biz her türlü şiddete karşıyız. Düşünüyorum ki bugün yapılacak her çaba ve farkındalık bu duvarda açılacak bir çatlaktır. Bu duvarın yıkıldığını belki ben göremeyeceğim, belki benim çocuklarımda göremeyecek. Ama bugün ektiğimiz tohumlarına ve farkındalıkların yarın bize pozitif olarak döneceğine inanıyorum. Bu etkinliğimize katıldığınız için sizlere bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.
Alaplı ilçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından Merkez Camisi önünde hazırlanan stantta vatandaşlara ve kadınlara broşürlerle bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

 
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER