Alaplı'da özlenen tablo...

Alaplı'da birlik ve beraberlik kahvaltısında iktidar muhalefet her kesim biraraya geldi.

Alaplı'da özlenen tablo...

Alaplı Gazeteciler Derneğinin organizasyonunda; Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, TSO Baskanı Recep Ocak, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Alaplı İlçe Başkan Vekili Ali Demir, AK Parti İl yönetim kurulu üyesi Adem Sevim, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, BEÜ Meslek Yüksekokulu okul müdürü ve oda başkanları yer aldı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Birlik beraberliğe dikkat çekti;

‘’Alaplı’da dışarıdan bizi birlik beraberlik içinde görüyorlar ama birlik beraberlik içinde değiliz. Seçimler geldiğinde siyaset yapılacak. Mevzu Alaplı olduğunda siyaset yapılmayacak. Karşıyaka’da Alaplı belediyesinin bekçileri tarlada çalışıyor. Orada 1250 metrekare bir alanı geçiş yapmışız. Ondan dolayı Alaplı Mal Müdürlüğü’ndeki bayan geldi, 2 günden beri defterdarlıktan baskı baskı, en sonunda bizde çalışmak zorunda kaldık. 2-3 gün içinde bunu kaldırmazsanız cezai işlem yapacaklarını söylediler. Bizde çalışmalara başladık, bu hizmet alaplıya yapıldı. Dün Halk Eğitim Merkezimizin açılışı vardı, oradaki dolgu alanı Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun Belediye Başkanı zamanında yapıldı. Bizler de Allah razı olsun dedik.’’

‘’HİZMETE KARŞI DEĞİLİM’’

Başkan Tekin, yapılan hizmetlere dikkat çekerek, ‘’Ben CHP’li bir başkanım ama hiçbir zaman yapılan hizmete karşı gelmedim. Ben buradan Düzce’ye 15 dakikada gidiyorum, yapandan Allah razı olsun. Tüneller yapıldı, yollar güzel. Yapılan hiçbir şeye karşı olmadım. Belediye Başkanı olduğum günden bu yana siyaset yapmıyorum. Ben Belediye Başkanı olduğum gün 1 tane AK Partilinin ekmeği ile oynamadım. Biz Alaplı’da yaşıyoruz, bu koltuklar kimseye kalmadı. Kalmayacak ta. Alaplı’da yaptığımız hizmetler Alaplı’ya kalacak. Hiçbir yere taşımayacağız. Bu hizmetleri hiç kimse engellemesin.’’

ALAPLI’DA DEĞİŞİM VAR

‘’İnşallah bundan sonra birlik beraberliğimiz iyi olur. Kimseyle bir derdim yok. Yeterki Alaplı’ya iyi bir hizmet yapalım. Akçakoca’dan, Ereğli’den Alaplı’ya gelmeye başladılar. Alaplı’da bir değişim var.’’ İfadelerini kullandı.

Alaplı gibi şehirlerin gelişimine vurgu yapan Kaymakam Saim Eskioğlu, kentte söz sahibi olanların neden siyaset yapması gerektiğini vurguladı.

Mesleğe yıllarını verdiğini belirterek sözlerine başlayan Eskioğlu, ‘’Türkiye’nin her coğrafi bölgesinde çalıştım. 30’a yakın ülke gezdim. Tecrübem bana Alaplı gibi küçük yerlerde Yerel yönetimleri, parti başkanları ve oda başkanlarının çok belirleyeceği olduğu bir gerçek, büyük kentlerde bu kadar belirleyici olmuyor.

ALAPLI’YI YÖNETMEYE BU GRUBUN GÜCÜ YETER

Bu grubun gücü yeter, bu ilçeyi yönetmeye ve yönlendirmeye gücü yeter. Eğer bu toplantılarda sıcak aile, sohbet havası yaratılabilirse günlük siyasetten kurtulabilirler. Hiç kimse iddia edemez ki, siyasi partilerin dışındakilerin dışında siyasetle uğraşmıyor. Herkes siyasetle uğraşıyor.

SİYASET ENERJİ VERİR

Her alanda siyaset var. Siyaset yararlı bir şey, fikirler çatışacak. Oda Başkanlarını çok yakından tanıyorum, her konuda yapıcı insanlar. Siyaset yapacaklar, yapmazlarsa hata olur. Enerji verir. Bir beldeye, bir ilçeye, bir ülkeye enerji verir. Siyaset kurumudur aslolan ve beslenmesi gereken… Tek partinin yönettiği, tek adamın yönettiği ülkelerde enerji sıkıntısı var. Çok sesli ülkelerde olan ülkelerde asıl atlama, sıçrama, büyüme, gelişme, kalkınma, bunu beslememiz lazım. Bir şeyin sınırı var. Bireysel menfaatten uzak olacak. Bilinen bir doğruyu saklayabilirsiniz ama bir doğruyu çarpıtarak yalana dönüştürmek yada iftiraya dönüştürmek bulandırıcı bir hadiseye dönüştürür.’’ Dedi.

BAŞKAN TEKİNE DESTEK

Alaplı Karşıyaka Mahallesi sahil bandında incelemelerde bulunan Başkan Tekin, AK Parti İlçe Başkanı Yavuz, CHP İlçe Başkanı Tosun ve oda başkanları, Tekine her konuda destek olacaklarını ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 07:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
emine
emine - 7 yıl Önce

orada esas gazeteciler yok, onlar davet edilmediler mi acaba ? sayın yasin efendi.

SIRADAKİ HABER