Alaplı'da Suriyeli Çocuklara Yaz Kursu Eğitimi

Alaplı'da Suriyeli Çocuklara Yaz Kursu Eğitimi

Alaplı'da Suriyeli Çocuklara Yaz Kursu Eğitimi

ZONGULDAK - Zonguldakın Alaplı ilçesine fındık toplamak için gelen Suriyeli ailelerin çocuklarının da aralarında bulunduğu 100den fazla çocuk, tarlalarda çalışmak yerine yaz kursunda eğitim görüyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli aileler ile Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için gelen vatandaşlar, ilçeye bağlı Aşağıdağ köyünde kurdukları çadırlarda konaklıyor.

Gündüzleri fındık bahçelerine fındık toplamaya giden aileler, çocuklarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokulda açılan yaz kurslarına gönderiyor.

Yaklaşık 30 Suriyeli çocuğun yanı sıra mevsimlik işçilerin çocuklarına okuma yazma, resim ve müzik eğitimi verilirken, yemek ihtiyaçları da karşılanıyor.

- Bahçelerde çalışmak yerine eğitim alıyorlar

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alaplıya fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik işçiler ile iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarına Aşağıdağ köyündeki ilkokulun kapılarını açtıklarını söyledi.

Yaklaşık 30 Suriyeli çocuğun okulda eğitim gördüğünü ifade eden Çevik, Çocuklar burada eğitim alırken, aynı zamanda düzenlenen birçok sosyal aktiviteye de katılıyorlar. Suriyedeki zulümden kaçarak ülkemize sığınan ailelerin çocuklarının eğitimine, resim, müzik, beden eğitimi, görsel sanatlar ve aynı zamanda okuma yazmalarını geliştirmek adına hazırlanan bir programla katkı sağlıyoruz. diye konuştu.

Çevik, Türkiyedeki sığınmacıların çocuklarına yönelik yardımlara da değinerek, Devlet büyüklerimize ve bakanlığımıza bu çocuklara sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum. Bu çocuklar bir candır. Bunları korumak kollamak bizim asli görevlerimizdir. şeklinde konuştu.

Çeşitli vakıfların ve derneklerin de bu çocuklara sahip çıktığını dile getiren Çevik, şunları kaydetti:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bunları destekliyoruz. Karadenize fındık toplamak için gelen mevsimlik işçilerin çocukları fındık bahçelerinde çalışıyordu. Bu program sayesinde artık çocuklar bahçelerde çalışma yerine eğitim alıyor.

- Suriyeli çocukların gelişimine katkı sağlıyoruz

Öğretmen Fazilet Yavuz ise okulda yaklaşık 100 çocuğun eğitim aldığını belirtti.

Öğrencilerin okuma yazma konusunda sıkıntı çektiğini anlatan Yavuz, Çünkü memleketlerinden çok ayrı zaman geçirmek sorunda kaldıkları için okula gidemiyorlar. Biz bu öğrencileri okuma yazma ağırlıklı çalıştırıyoruz. Matematik öğretiyoruz. Suriyeli çocukların gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. ifadelerini kullandı.

 

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER