Alaplı'daki Z-kütüphaneye öğrencilerden Yoğun ilgi

Alaplı'daki Z-kütüphaneye öğrencilerden Yoğun ilgi

Alaplı'daki Z-kütüphaneye öğrencilerden Yoğun ilgi

ZONGULDAK - Milli Eğitim Bakanlığınca, Alaplı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde kurulumu gerçekleştirilen zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane) öğrencilerin ilgisini çekiyor.

Öğrenciler rengarenk tasarımı, bilgisayar ve internet kullanım imkanı, zeka geliştirici oyunları ve müzik eşliğinde kitap okuma ortamı ile zamanlarını z-kütüphanede en iyi şekilde değerlendiriyor.

Okul Müdür Vekili Ayhan Türkoğlu,yaptığı açıklamada, z-kütüphanesi sayesinde öğrenciler boş vakitlerini kütüphanede değerlendirdiğini söyledi.

Öğrencilerin z-kütüphanede bilgi edinme, anlama, hayal kurma ve yaratıcılıklarının geliştirilmesi için çeşitli fırsatlar sunulduğunu ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Z-kütüphane, zenginleştirilmiş kütüphane demektir. Geçen yıl mart ayında kütüphaneyle ilgili bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Başvurumuz kabul olduktan sonra okulumuza belirli bir ödenek ayrıldı. Z-kütüphaneyle ilgi çalışmalara başlayarak tamamladık. Kütüphanemizde 10 bin civarında kitap bulunmaktadır. Yine son teknoloji bilgisayarlar kazandırdık. Ayrıca fatih projesini buraya entegre ederek akıllı tahta üzerinden öğrencilerimiz yararlanabiliyor. Satranç başta olmak üzere zeka oyunları konuldu. Öğrencilerimiz boş zamanlarında satranç ve zeka oyunları oynayarak değerlendirmelerini istiyoruz."

Türkoğlu, z-kütüphanenin yetişkinlere de hitap ettiğini belirterek, kütüphanenin kitap okumak isteyen velilere de açık olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrenci Fatma Nur Semizoğlu da kütüphanenin çok güzel olduğunu dile getirerek, şu bilgileri aktardı:

"Diğer kütüphanelere kıyasla daha iyi. Buraya geldiğimizde rengarenk bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Bilgisayarlar ve internet çok hızlı, satranç oynayabiliyoruz. Zeka oyunları var. Boş zamanlarımızı burada değerlendiriyoruz. Ayrıca bir ödevimiz olduğunda anında bulabiliyoruz. Burayı çok sevdik."

 

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER