Alaplı'dan Ereğli Devlet Hastanesi'ne 8 dakikaya iniyor

Alaplı'dan Ereğli Devlet Hastanesi'ne 8 dakikaya iniyor

Alaplı'dan Ereğli Devlet Hastanesi'ne 8 dakikaya iniyor

 AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu, Ereğli Devlet Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak olan köprülü kavşakta incelemelerde bulundu. Çaturoğlu, “Karayolları Zonguldak’a özel önem veriyor, devam eden 3 milyarlık yatırım var. Projelendirilenlerin hepsinin ihale edilmesiyle 13 milyarlık bir yatırım olacak” dedi.

 

Çaturoğlu, beraberinde Karayolları Kastamonu Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Ak Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, parti yöneticileri ve karayolları yetkilileri ile birlikte, Ereğli Devlet Hastanesi, Ereğli Zonguldak Yolu, Ereğli Çevre Yolu ve Şehirlerarası terminal bağlantı yolunu birleştiren ve yapımına hukuki sorunlar nedeniyle ara verilmiş olan köprülü kavşakta incelemelerde bulundu. İncelemelere, daha sonra Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da katıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile birlikte, Alaplı ve Ereğli ilçelerinde bir dizi incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Hastane kavşağı ile ilgili hukuki bir sürecin ortaya çıktığını ifade eden Çaturoğlu şöyle konuştu:
“Geçen yıl 19 Temmuz’da karayolları bakanlar kurulundan acele kamulaştırma çıkarttı. Bundan sonra hukuki süreç devam etti. Karayolları Bölge Müdürümüz ödenek talebini yaptı, ödenek geldi. Ödenek hesaba yattı. Bir karar yazılacak, mahkemenin kararı, onu bekliyoruz. Ondan sonra da inşallah bir birbuçuk ay içinde fiziki düzenleme bitecek, ondan sonra da bir iki ay içinde asfaltı dökmek suretiyle Ereğli ve çevre ilçelerdeki vatandaşlarımızın hizmetine burayı kazandıracağız. Hedefimiz, arzumuz bu.”

 

ÇEVRE YOLU PROJESİ…

Ayrıca burada devam etmekte olan bir çevre yolu projesi bulunduğunu ifade eden Çaturoğlu şöyle devam etti:
“Onun da büyük bir oranda proje çalışmaları bitti. Sadece Kepez mahallesinden geçen bölümünde muhtarımız ve vatandaşlarımızın talebi üzerine bir proje değişikliğine gidildi. Mahallenin içinden geçiyordu, biraz daha dışarı alındı. Proje çalışmaları bittiği takdirde hemen ihalesi yapıldığında buradan Alaplı’ya, Ereğli’den Zonguldak’a gitmek çok kolay olacak. Bir kısmı tünelle geçilecek. Bittiği takdirde çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlar buraya rahat ulaşabilecek. Hem de daha önce Alaplı’dan kalkan bir otobüs, Ereğli, devamında Zonguldak’a üç buçuk saatte giderken, Ereğli Zonguldak arası yarım saate, bir on onbeş dakika da Alaplı payını düştüğünüzde, Alaplı’dan yola çıkan biri  Zonguldak’a kırk, kırkbeş dakikada ulaşabilecek.”


“KURALLARA UYUN UYARISI…”

Yolların coğrafi yerleşim birimlerini yaklaştırdığını, insanlara büyük zaman tasarrufu sağladığını belirten Çaturoğlu şunları kaydetti:
“ Ama bizim başbakanımızın bir sözü var; ‘Yolların kralı olmaz, kuralı olur’ diyor. Yolların fiziki şartları ne olursa olsun, vatandaşımızı kurallara uymaya davet ediyoruz. Yollar ne kadar iyi olursa yapılsın, kurallara uyulmadığında nasıl can kayıplarına yol açtığını gördük. Alaplı’da bir tır sürücüsü kırmızı ışığa uymadığı için bir aracı aldı fırlattı. Bir kardeşimiz orada vefat etti, biri yaralandı. Daha önce de buna benzer kazalar oldu, demek kurallara uymak gerek. Ezcümle dediğimiz budur.”

Çaturoğlu, mahkeme sürecinin tamamlanıp, kararın yazılması noktasında girişimlerde bulunacaklarını da söyledi. Bu arada, Köprülü Kavşak ile ilgili acele kamulaştırma davası duruşmasının Çarşamba günü yapılacağı kaydedildi.

 

EREĞLİ ZONGULDAK VE DEVREK YOLU 2018’DE TAMAMEN BİTİYOR…
Bu bölgedeki önemli yatırımlardan birinin Ereğli Zonguldak yolu olduğunu ifade eden Çaturoğlu “Uzun süredir devam ediyor, son bir iki yılda büyük bir gayretle toparlanma aşamasına geldi. İnşallah 2018 yılında tamamını teslim edeceğiz.” Dedi.

Çaturoğlu, Ereğli Devrek Yolu ile ilgili olarak da, “Ereğli Devrek yolu da planlandığı zamanda bitecek. Projesi satıh kaplama olarak çıkmış, onu sıcak kaplama asfalt yapacağız. Karayolları böylece büyük oranda Zonguldak’ta çalışmalarını bitirmiş olacak. Karayolları Zonguldak’a özel önem veriyor, devam eden 3 milyarlık yatırım var. Projelendirilenlerin hepsinin ihale edilmesiyle 13 milyarlık bir yatırım olacak” dedi.

 

ZONGULDAK’TA YOLLARA 13 MİLYARLIK YATIRIM

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi de  “Ereğli Zonguldak yolu bu yıl bitecek, Kozlu’ya bir kavşak yapıyoruz, onu ayrı tutmak kaydıyla, inşallah Ereğli Zonguldak arası, kamulaştırma yeniden engel çıkarmazsa sene sonuna tamamını bitirmeyi planlıyoruz.

Devrek Ereğli yolu bittikten sonra oranın çok fazla trafik alacağını düşündüğümüzden, sıcak karışım asfalt yapmayı planlıyoruz. Eski parayla 13 katrilyonluk yatırım yapıyoruz. Son iki iki buçuk yılda Zonguldak çevre yolu, Ereğli Çevre Yolu, Zonguldak Kilimli Yolu, bunların hepsi projelendiriliyor. Hepsi on milyar lirayı geçecek” ifadelerini kullandı.

Çaturoğlu, Özendi, Çakır ve beraberindekiler, bölgede kamulaştırma sorunu yaşanan parsel ve binalarda da incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER