Alaplı'dan kısa kısa

Alaplı'dan kısa kısa

Alaplı'dan kısa kısa

ZONGULDAK - Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Yeni Siteler, Karşıyaka ve Yeni Mahallede devam eden çalışmaları inceledi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ Yeni Mahallede gençlerin spor yapmalarını sağlamak amacıyla açık halı saha çalışmaların başladığını belirtti.

Tekin, şunları kaydetti:

Yeni Siteler Mahallesinde beton yol ve istinat duvar çalışmaları devam ediyor. TOKİ Yeni Mahallede çocuk parklarının ardından gençlerimiz spor yapmalarını sağlamak amacıyla açık halı saha yapım çalışmalarına başladık. Yine Yeni Siteler Mahallesinde beton yol çalışmaları ve istinat duvarı çalışmalarımız devam ediyor. Tüm mahallerimizde hizmetlerimiz devam ediyor.

 

- Anız yangını uyarısı

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, fındık bahçelerinde çeşitli nedenlerden oluşan anız yangınlarının insan hayatını ve çevreyi olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.

Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, fındık bahçelerinde temizleme çalışmalarının yapıldığını anımsatarak temizlenen otlarını yakılmamasını istedi.

Anız yangınlarıyla ilgili muhtarları uyardıklarını belirten Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Gittiğimiz yangınların tamamı da fındık bahçelerinin temizliği sonrası çıkan anız yangınları. Bu konuda çiftçilerimizi yıllardır uyarmamızı rağmen kontrolsüz şekilde bahçelerde otlar yakılmaya devam ediliyor. İtfaiye ekiplerimiz anız yangını ile uğraşırken daha ciddi olaylara müdahalede geç kalma ihtimali her zaman vardır. Çiftçilerimizden fındık hasadı öncesi bahçelerinde ot ve anızları yakmamalarını ve olası bir yangında ise hemen 110 yangın ihbar hattını aramalarını istiyoruz.

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER