ALGES tırmanışta!

ALGES tırmanışta!

ALGES tırmanışta!

Alaplı ilçesinde görme engellilerin bir araya gelerek kurduğu ALGES Golbol erkek takımı, yükselme grubu maçlarını kazanarak 4. lige çıktı.

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde geçen yıl kurulan ALGES Golbol erkek takımı, Çankırı'da düzenlenen yükselme grubu maçlarında 5 galibiyet, 2 yenilgi alarak 4. lige yükseldi.

Dernek başkanı İsmail Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki görme engellilerin spor yapabilmelerini sağlamak için geçen yıl kurdukları takımın bu yıl 4. lige yükseldiğini söyledi.

Hedeflerinin 1. lige çıkmak olduğunu belirten Korkut, şöyle konuştu:

"Geçen yıl ilçemizdeki görme engelli arkadaşlarımızla birlikte kurduğumuz Golbol takımıyla ilk yılımızda hedefimize ulaşamadık. Daha çok çalışarak geçtiğimiz günlerde Çankırı'da düzenlenen yükselme gurubu maçlarına katıldık. 41 takımın katıldığı ve 3 gün süren turnuvada 5 galibiyet, 2 yenilgi alarak ilk 10 takım arasına girerek 4. lige yükseldik. Biz bu yola çıkarken en büyük amacımız bu sporu Zonguldak bölgesinde yaşayan tüm görme engelli arkadaşlarımızla birlikte yapmaktı. Görme engelli tüm arkadaşlarımızı takımıza davet ediyoruz."

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER