Ateş, "2018 yılında otopark sorununu çözeceğiz"

Ateş, "2018 yılında otopark sorununu çözeceğiz"

Ateş, "2018 yılında otopark sorununu çözeceğiz"

Alaplı Belediye Başkan Vekili Abdullah Ateş, mahallelerde devam eden çalışmaları inceledi.
Alaplı Belediye Başkan Vekili Abdullah Ateş, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada 2017 yılında mahalleleri daha yaşanabilir bir hale getirmek için vatandaşın özlem duyduğu hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekinin belediyeler toplantısı nedeniyle şehir dışına çıkmasından dolayı yerine Abdullah Ateş vekalet ediyor. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Belediye Başkanlığı vekaletini Belediye Meclisi Abdullah görevlendirme yapılmasının ardından Ateş, ilçedeki çalışmaları aktardı.
Alaplı sahil park alanındaki çalışmaların sayesinde ilçenin hızla geliştiğini, önemli projelerin tek tek hayata geçirildiğini ifade etti. Alaplı Belediye Başkan vekili Abdullah Ateş , Halkımız bize göstermiş olduğu konjonktürü sağlayarak üzerine düşen görevi yaptı. Biz de bize verilen süreyi en iyi şekilde, alnımızın akıyla tamamlamaya çalışacağız diyerek Alaplının 3,5 yılda yaşadığı değişimi aktardı.

Alaplının altyapı eksikliğini giderdik
Göreve geldiklerinde şehir merkezindeki yağmur suyu drenaj hattının eksikliğini tespit ederek, bu noktada çalışma yürüttüklerini dile getiren Başkan vekili Ateş , Su baskınları yaşanan sokaklardaki vatandaşımızın mağdur olmaması için bazı mahallelerde drenaj çalışması başlattık. Uzun zamandır temizlenmeyen ve yüzde 80 tıkanma yaşanan ana hatları temizledik. mahallelerinde yaşanan taşmaların önüne geçtik dedi.

Alaplı artık daha ışıl ışıl
Alaplıda modern kentlere özgü ışıklandırmalar yapılması için çalıştıklarını ifade eden Ateş, Alaplıda gençlerimiz, ailelerimiz, kadınlarımız gece 19.00-22.30dan sonra sokağa çıkamazdı. Ama bu iyileştirmeler sonucunda, aileler artık sokaklarımızda rahatlıkla yaşamlarını sürdürmekteler. Burada tabiî ki emniyet müdürümüz katkılarını da göz ardı edemeyiz. Ben emniyet görevlilerine de teşekkürü bir borç biliyorum diye ifade etti.

2018 yılında otopark sorununu çözeceğiz
Otopark sorununa ilişkin kademeli bir yol izlediklerini anlatan Ateş, konuyla ilgili açıklamasında şunları dile getirdi:
Hangi şehre giderseniz gidin, otopark problemini tamamen çözmek mümkün değil. Alaplının en hareketli ve ticaretin yoğunlukta yapıldığı caddelere araçların uzun süreli park etmeleri, çok büyük sıkıntı oluşturuyor. Vatandaş, aracını getiriyor, caddeye parke ediyor, 2 araba yan yana geçemediği gibi, park eden araçlar akşama kadar orada kalıyor. Bu durumda esas müşteri mağdur oluyor. Müşteri mağdur olunca esnaflar iş yapamaz duruma geliyor. Bu sıkıntı postane üzerindeki cadde ve yan yollarda yaşanıyor. Bu durum için esnaflarımızın fikri alınmalıdır.
Abdullah Ateş, otopark sorunları nedeniyle insanların ilçede alış-veriş yapmak yerine diğer ilçelere gitmeyi tercih ettiğini, bu durumun esnafı zor durumda bıraktığını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER