Atık su tesisini inceledi

Atık su tesisini inceledi

Atık su tesisini inceledi

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Yalçın Yaman, ilçede bulunan bir iplik fabrikasındaki atık su arıtma tesisini gezerek inceledi.

Dernek başkanı Yaman, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iplik fabrikasının Alaplı Çayına kimyasal madde boşaltıyor iddiaları üzerine fabrikadan Belediye Başkanı Nuri Tekinin aracılığıyla randevu talep ederek tesisleri gezdiklerini söyledi.

Atık su arıtma tesisini ve İl Çevre Müdürlüğü tarafından yapılan tahlil sonuçlarını incelediklerini ifade eden Yaman, şöyle konuştu:

İplik fabrikası tarafından son bir kaç haftadır Alaplı Çayına kimyasal madde boşaltıyor yönünde bir çok şikayetler almaya başlamıştık. Vatandaşlar atık boşaltılması yapılırken görüntüler çekmişler. Biz de çevre koruma derneği olarak konuyu araştırmak istedik. Öncelikle Belediye Başkanı Nuri Tekin, ziyaret ederek konuyu kendilerine ilettik. O da iplik fabrikasının yetkililerinden bize randevu aldı. Atık su arıtma tesisi gezerek bilgiler aldık. Son derece modern bir tesisi yapmışlar. İl Çevre Müdürlüğü tarafından alınan son numunelerin laboratuvar sonuçlarını da inceledik. Alaplı Çayına hiç bir şekilde kimyasal bir atık atılmadığı fikrine vardık. Bu bizi sevindirdi. Alaplı Çayımızı korumak için çevre koruma derneği olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

İplik Fabrikası Müdürü Bahadır Aksoy ise, İl Çevre Müdürlüğü tarafından belirlenen bir laboratuvar tarafından atık suyun incelendiğini belirterek, Değerlerde herhangi bir şey çıktığı zaman İl Çevre Müdürlüğü gereğini yapıyor. Çaya atılan su bakanlık tarafından belirlenen standartlardadır. diye konuştu.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER