AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNDE ALAPLI HİBE DESTEĞİNE HAK KAZANDI

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNDE ALAPLI HİBE DESTEĞİNE HAK KAZANDI

2020 Yılı Erasmus ve Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında Alaplı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Zonguldak ilinden 3 adet KA102 kapsamında sunulan proje arasına girerek “Bölgemizin İmalat Sektörüne Nitelikli Bireyler Yetiştiriyoruz” isimli projesiyle 60 bin 556 Euro hibe desteği almaya hak kazandı. Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ise “Dijital Obezite: İnternet'teki Tehlike” isimli ve 18 bin 440 Euro bütçeli projesi yedeklerde yer aldı.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik liderliğinde ve teşvikleriyle Ulusal Ajansa Avrupa birliği projeleri başvuruları yapıldı. Başvuru sonuçları Ulusal Ajansın resmi internet sitesinde geçtiğimiz Cuma günü açıklandı. Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü başarılı sonuçlar alarak, başarılı çalışmalarına yenilerini ekledi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik 2020 Yılı Erasmus ve Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında Alaplı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Zonguldak ilinden 3 adet KA102 kapsamında sunulan proje arasına girerek “Bölgemizin İmalat Sektörüne Nitelikli Bireyler Yetiştiriyoruz” isimli projesiyle 60 bin 556 Euro hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı, “Dijital Obezite: İnternet'teki Tehlike” isimli ve 18 bin 440 Euro bütçeli projelerinin yedeklerde yer aldıklarını belirten Çevik, “2020 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus ve  Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti (KA102) kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Ulusal Ajansa sunulan 2080 adet proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirilmiştir. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 383 adet proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Zonguldak ilinden 3 adet KA102 kapsamında sunulan proje hibe desteği almıştır. Bu 3 adet projeden biri Alaplı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu 2020-1-TR01-KA102-088861 nolu “Bölgemizin İmalat Sektörüne Nitelikli Bireyler Yetiştiriyoruz” isimli proje 60.556,00 Euro hibe desteği almıştır. Proje kapsamında İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf Metal Teknolojileri alanından 8 öğrenci Romanya’da ; yine 12. Sınıf Makine Teknolojileri alanından 6 öğrencimiz İspanya’da öğretmenleri nezaretinde Nisan 2021 tarihlerinde 15 iş günü staj eğitimi yapacaktır. Bu Alaplı’lı öğrencilerimiz için ufuklarını açacak ve bilgilerini arttıracakları bir fırsattır.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü liderliğinde 4 okulumuzla birlikte Erasmus+ Okul Eğitimi Programı 2020 yılı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA101) kapsamında hazırlamış olduğu 2020-1-TR01-KA101-084697 nolu “Dijital Obezite: İnternet'teki Tehlike” isimli ve 18.440,00 Euro bütçeli proje yedeklerde yer almıştır. Bu projede hibe desteği sağlanması durumunda Alaplı’da görev yapan 10 öğretmen İspanya’nın Barcelona şehrinde 1 haftalık hizmet içi eğitim alarak öğrencilerin interneti doğru kullanmaları ve internet bağımlılıklarının engellenmesi adına çalışma yapmaları planlanmaktadır. Yedekte olan projemizin de önceki yıllardaki deneyimlerime göre hibe desteği alacağına inanıyorum. Çalışmalarda bizlere destek veren başta Kaymakamımız Vedat Yılmaz olmak üzere, emeği geçen tüm öğretmenlerimi kutluyor, Alaplı’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2020, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER