AYAK ÜLSERİ HASTALIĞINA YAKALANAN TURGUT, YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

AYAK ÜLSERİ HASTALIĞINA YAKALANAN TURGUT, YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, yakalandığı ‘ayak ülseri’ hastalığına karşı yaşam mücadelesi veren kişi, yardım çağrısında bulundu. 

Damar tıkanıklığından kaynaklı olarak ülser tanısı konulan ve artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade eden Yaşar Turgut, gazetecilere konuştu. Çalışamaz durumda olduğu için son iki yıldır kazanç elde edemediğini anlatan Turgut, “hastalığımdan dolayı gittiğim hastanelerden tedavimle ilgili bir sonuç alamadım ve 10 senedir bu hastalığı çekiyorum. Devletimin sayesinde Gazi Araştırma Hastanesi’nde 2 ay yattım. Orada da çaresini bulamadım. Orada deri altı iltihabı dediler. Bir sonuç alamadım. Yaklaşık 2 senedir çalışamıyorum. Yürüyemiyorum. Tamamen yara oldu ayaklarım” dedi.

TUVALETE 4 AYAKLA GİDİYORUM
Yaşar Turgut, teşhisin ne zaman konulduğu ile ilgili bilgi verdiği sözlerinde, hayatına ilişkin şu sözlerle konuştu:
“İlk olarak Ankara da hastane de deri altı tedavisi gördüm. Oradaki tedavi biraz iyi gelmeye başladı. Daha sonra İstanbul Cerrah Paşa’da 2 ay yattım. Orada da bir sonuç alamadım. Pandemi girdi araya, oradan taburdu yaptılar. Daha sonra Özel bir hastaneye gittim ayaklarımın sonucunu öğrenmek için ultrasona girdim. Film sonucumun sonunda ayaklarımın aşağısındaki damarlarımın tıkalı olduğunu öğrendim. Damarlarım tıkalı olduğu için hareket edemiyorum, yürüyemiyorum. Kan pıhtılaşmış, ayak ülser olmuş ondan dolayı ayaklarımın bir türlü çaresini bulamadım. Büyük abdestime, küçük abdestime zor gidiyorum, dört bacaklı gidiyorum. Eşim ve çocuklarım koluma giriyor öyle gidiyorum.”

“150 BİN LİRA İSTEDİLER”
Turgut, özel hastane tarafından verilen sağlık hizmeti fiyatının çok yüksek olduğunu öne sürerek, “ameliyat olmalısın dediler. 150 bin lira fiyat çektiler. Bir hafta sonra arayıp hesap, kitap yaptık 80 bin liraya olur dediler. Bende 80’de desen, 30 da, 10 da yok dedim. Doktor da ameliyat olmaz isen 2-3 ay içerisinde ölebilirsin dedi. Bende ‘yapacak bir şey yok hocam, ölüm ne çare’ dedim. ‘Ben vatandaşın şeyleri ile geçimimi sağlıyorum, gelirim yok,  parayı ödeyemem’ dedim” ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIM VE SAĞLIK BAKANIMDAN YARDIM TALEP EDİYORUM"
Devlet büyüklerine seslenerek kendisine yardım edilmesini de isteyen Yaşar Turgut, “tek çare özel hastane de ameliyat olmak. Cumhurbaşkanım ve sağlık bakanımdan yardım talep ediyorum. Zor durumdayım. Onların desteği, olmadan ben bunları atlatamam. Durumum yok çünkü. İs adamları ve onlardan destek bekliyorum” dedi
Eşi Emine Turgut da ve 13 yaşındaki oğlu Serhat Turgut da konuşarak, Devlet’ten ve iş insanlarından yardım beklediklerini kaydettiler.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2020, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER