Başhekimden iftar sonrası gönüllü hizmet

Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Özlücan, oruç tutan vatandaşların mesai saatlerinde poliklinikten faydalanmakta yaşadığı zorluklar nedeniyle gönüllü olarak iftardan sonra hasta kabul ediyor

Başhekimden iftar sonrası gönüllü hizmet

ZONGULDAK - Zonguldakın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Ozan Özlücan, oruç tutan vatandaşların mesai saatlerinde poliklinikten faydalanmakta yaşadığı zorluklar nedeniyle gönüllü olarak iftardan sonra hizmet veriyor.

Genel cerrahi uzmanı Özlücan, başlattığı uygulama kapsamında hafta içi her gün 21.00-00.00 saatlerinde hastanedeki poliklinikte görevini sürdürüyor.

İftarın ardından hastaneye başvuran vatandaşlar, muayenenin yanı sıra tahlillerini de yaptırabiliyor.

Ozan Özlücan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ramazan süresince gönüllü olarak iftardan sonra poliklinik hizmetinde yüzlerce hastayı muayene ettiğini anlattı.

Uygulamayı bu ramazan ayında da sürdüğünü ve hastalar tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Özlücan, şöyle konuştu:

Geçen yıl olduğu gibi oruçlu vatandaşlarımız için muayene olamayan, ilacını yazdıramayan, takibini yaptıramayan özellikle yaşlı hastalarımızın, gündüz polikliniklere gelemeyen hastalarımızın rahatsızlığını gidermek için akşam iftardan sonra poliklinik hizmete açtık. Yine acile gelen, sıra bekleyen hastalarımızı bekletmemek için polikliniğimizi hizmete açtık.

- Her doktor yapabilir

Özlücan, 21.00-00.00 saatleri arasında acildeki yoğunluğu azalttıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

İlk gün normal hastaların yanı sıra cerrahi hastalar da geldi. Sanki bu polikliniğin açılmasına destek verircesine Amerikada yaşayan bir hasta eline cam batmış. Camı çıkarmışlar ama elindeki ağrı geçmeyince Türkiyeye geldiğinde hastanemize geldi. Cerrahi müdahaleyle açıp baktığımız zaman içeride cam parçasının kaldığını gördük ve camı çıkardık. Yine erken dönem olduğumu düşündüğüm meme kanseri hastası yakaladık. Bunun gibi iftardan sonra cerrahi müdahale yaptığımız hastalar oldu. Bu vesileyle iyi iş yaptığımızı düşünüyorum. Ramazan ayı dolayısıyla bunu başlatmamızın Türkiyede örnek olmasını dilerim.

Muayene olan hastalardan Şenol Toraman da oruç tuttuğu için gündüz polikliniğe gidemediğini belirtti.

İftardan sonra ailece muayene olmaya geldiklerini anlatan Toraman, Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Gündüz oruçlu olduğumuz için gelemiyorduk. Hastaneye ailece geldik ve tedavi olduk. Hizmetten çok memnunuz. dedi.

haber

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER