DEFİN İÇİN RESMİ GÖREVLİ BULUNAMADI!

Alaplı İlçesinde yaşayan ve Covit 19 virüsü sebebiyle tedavi gördüğü Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde dün akşam yaşamını yitiren 67 yaşındaki N.T’nin cenazesini damadı ve torunu toprağa verdi.

DEFİN İÇİN RESMİ GÖREVLİ BULUNAMADI!

Alaplı İlçesinde yaşayan ve Covit 19 virüsü sebebiyle tedavi gördüğü Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde dün akşam yaşamını yitiren 67 yaşındaki N.T’nin cenazesini toprağa verecek resmi görevli bulunamaması sebebiyle defin işlemini damadı ve torunu tarafından gerçekleştirildi.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi morgundan bugün 11.30’da alınarak, Alaplı Belediyesine ait cenaze aracı ile Alaplı İlçesi Onurlu Köyü aile mezarlığına getirilen cenazeyi toprağa vermek için ailesi bir süre görevli bekledi. Eğitimli personelin gelmemesi üzerine Belediye cenaze aracında bulunan özel kıyafeti giyen, Covid 19’dan ölen merhumenin damadı A. K, Torunu Y. E. Y. İsimli şahıslara Onurlu Köyü Muhtarı Murat Bozkurt, Köy İmamı Okan Yılmaz ve Kızılay Alaplı Şube Başkanı Erkan Yılmaz’da yardımcı oldu.
Alaplı Belediyesine ait kepçesiyle mezarlık açıldı ve cenaze aile bireyleri tarafından tabut ile mezarlığa konuldu ardından yine kepçeyle üzerine toprak atıldı.
Yaşanan olaya tepki gösteren aile yakınları, “Bize cenazeyi gömmek amacıyla resmi görevlilerin geleceği yönünde bilgi verilmişti. Biz cenazemiz köye gelince ilgili makamları aradık. “Görevli gelmiyor, siz toprağa verebilirsiniz.” dediler. Alaplı Belediyesi'nin kepçesi yardımıyla cenazemizi defin ettik.” İfadelerini kullandı.

DEFİN İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGELESİ
Söz konusu durumlarda Sağlık Bakanlığı genelgesinde cenaze defin işlerimi yapacak gasilhane personelin uyması gerek kuralları şu şekilde:
Eldiven, N95/FFP2 maske, gözlük-yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanmalıdır. Kullanılan kişisel korunma malzemeleri tıbbi atık kutusuna atılmalıdır. Yıkama alanı, yoğun sekresyonlar ile kontamine olması nedeniyle 1/10 çamaşır suyu veya klor tablet ile dezenfekte edilmelidir. Morg ve gasilhane çalışanlarına standart enfeksiyondan korunma ve kontrol önlemleri ve solunum sekresyonları ile temas önlemleri konusunda eğitim verilmelidir. El hijyeni gibi kişisel hijyenin önemi vurgulanmalıdır. Birimde kullanılacak olan maske, eldiven, koruyucu giysi, gözlük, alkol bazlı el antiseptiği ihtiyacı hastane yönetimi tarafından karşılanmalıdır."

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2020, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER