Demirtaş: Tersaneler ayağa kaldırılacak

Demirtaş: Tersaneler ayağa kaldırılacak

Demirtaş: Tersaneler ayağa kaldırılacak

CHP Zonguldak Milletvekili, 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı CHP ilçe Başkanı Hüseyin Tosun ve çok sayıda partili ile birlikte Alaplı’da esnaf ziyareti yaptı. Ziyaretlerinde CHP’nin üretime dayalı ekonomi ve tarım politikaları hakkında bilgi veren Demirtaş, “Tüm bunların gerçekleşebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhurbaşkanlığında da Muharrem İnce’ye destek istiyoruz” dedi.
TERSANELERİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ!
Alaplı’daki ziyaretlerinde vatandaşların şikâyetlerini dinleyen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, tersaneler bölgesindeki krizin Alaplı ekonomisini de olumsuz etkilediğini, Alaplı’dan pek çok gencin işsiz kaldığını ifade etti. 
CHP’li Demirtaş, konuşmalarında şunları kaydetti:
“Tersaneler bölgesinden, yaklaşık 5 bin kişi ekmek yiyordu. Ailesinin geçimini buradan sağlıyordu. Ancak 2008 yılındaki kriz sonrasında burada çalışan sayısı 200’e düştü.10 yıldır tersaneler bölgesi çürümeye terk edildi. Bu, vatandaşlarımızı işsiz bıraktı. Bölge ekonomisinin küçülmesine neden oldu. CHP İktidarında tersaneler bölgesi özel teşviklerle ayağa kaldırılacak. Böylece istihdam alanı yaratılacak, bu hareketlilik de esnafımızı olumlu etkileyecektir.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER