Dolandırıcı tutuklandı

Zonguldak’ta kendini telefonda polis olarak tanıtan kişi, aradığı kişilere, ‘FETÖ ile bağlantınız tespit edildi, tutuklanacaksınız, bunun gerçekleşmemesi için para ve altın vermeniz halinde bu işten temizleneceksiniz’ diyerek, 77 bin lira, 1 altın bilezik, 2 altın yüzük ve 1 altın küpe alarak dolandıran şahıs 100. Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde İstanbul'a gitmek üzere bindiği otobüste yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından Zonguldak Adliyesine çıkartılarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen K.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandırıcı tutuklandı

Telefonla aradığı mağdurlara kendisini polis olarak tanıtan 25 yaşındaki K.O., aradığı kişiye, FETÖ ile bağlantılarının tespit edildiğini, para ve altın vermeleri halinde bu işten temizlenebileceklerini söyleyip ikna ediyordu. Mağdurlardan temin ettiği ev adreslerine gelerek altın ve paraları alan şahıs Zonguldak 100. Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminalinde İstanbula gitmek üzere bindiği otobüste yakalandı. Ekipler tarafından gözaltına alınan K.O., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki sorgusunun ardından Zonguldak Adliyesine çıkartılarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen K.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan tespitlerde dolandırıcı K.O.nun, 25 Nisan 2017 tarihinde telefon yoluyla 77.000 TL paranın dolandırılması olayını gerçekleştirdiği, Ereğli ilçesinde 03 Mayıs tarihinde meydana gelen telefon yoluyla dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği ancak herhangi bir şey alamadığı, Alaplı ilçesinde 2 Mayıs tarihinde yine telefon yoluyla dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği ve 1 altın bilezik, 2 altın yüzük, 1 altın küpe aldığı tespit edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER