Engelli oğlunu arıyor

- Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde ikamet eden kadın, beşinci kez evden kaçan zihinsel engelli oğlunun bulunması için yetkililerden yardım bekliyor

Engelli oğlunu arıyor

ZONGULDAK - Zonguldakın Alaplı ilçesinde ikamet eden Afganistan uyruklu kadın, beşinci kez evden kaçan zihinsel engelli oğlunun bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Afgan 50 yaşındaki İmam Khal Özbek, yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıl önce Afganistanın başkenti Kabilde düzenlenen intihar saldırısında eşini kaybettiğini, kendisinin ve oğlunun yaralandığını anlattı.

Kolunun sakat kaldığını, oğlunun da patlamada babasının kaybetmesinin de etkisiyle travma geçirdiğini ve kendini toparlayamadığını belirten Özbek, şunları kaydetti:

Oğlum zihinsel engelli. Yaklaşık 4 aydır Alaplıdayız. Oğlum beşinci kez evden kaçtı. Evden kaçmasın. diye ayaklarını bağlıyorduk ama yine kaçmış. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Hastaneye bile getiremiyoruz. Kendine zarar veriyor. Kaçmaya çalışıyor. Emniyete, jandarmaya ve zabıtaya haber verdim. En son kaçtığında Düzcede bulunmuştu. Akrabalarım Düzceye aramaya gitti. Hayatından endişe ediyorum. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum.

Alaplı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkileri, aileye her türlü yardımın yapıldığını bildirdi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER