Eskiden yüzülüyordu, şimdi ise çöplük!

Alaplı ilçesi Mollabey köyü içerisinden geçerek Alaplı Çayı'na dökülen Karabulak Deresi'nin içine atılan çöplere köy sakinleri tepkili.Avusturya'da yaşayan gurbetçi Burhan Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada,...

Eskiden yüzülüyordu, şimdi ise çöplük!

Alaplı ilçesi Mollabey köyü içerisinden geçerek Alaplı Çayı'na dökülen Karabulak Deresi'nin içine atılan çöplere köy sakinleri tepkili.

Avusturya'da yaşayan gurbetçi Burhan Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden bu derede balık tutarak yüzdüğünü şimdi ise derenin çöplük halini görünce çok üzüldüğünü söyledi.

Duyarsız vatandaşlar tarafından derenin kirletildiğini ifade eden Altay, şöyle konuştu:

"Gençliğimde biz bu derede balık tutarak yüzerdik. Çok temiz ve gürül, gürül akan bir deremiz vardı. Ancak duyarsız vatandaşlar tarafından kirletilen dere çöplük alanına dönüşmüş. Derenin içinde ne ararsanız var.

Bir kaç yıl önce burada balıklarda yüzerdi. Ama şimdi balık yerine çöpler derede yüzüyor. Etrafı pis kokular sarmış. Sivrisinekten, yılandan geçilmiyor. Biz deremizin bir an önce temizlenmesini istiyoruz."

Mollabey köyünde esnaflık yapan Hüseyin Bozkurt da Karabulak Deresi'ni bir an önce temizlenmesini istediklerini söyledi.





 

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER