Fındık üreticilerine don uyarısı...

Fındık üreticilerine don uyarısı...

Fındık üreticilerine don uyarısı...

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, odaya üye 8 bin fındık üreticisine mesaj atarak, mart ve nisan aylarında yaşanabilecek don olaylarına karşı sigorta yaptırmaları uyarısında bulundu.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, fındıkta devlet destekli tarım sigortası için başvuru süresinin 5 Martta sona ereceğini söyledi.

Hava sıcaklığının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı karanfilde erken doğum yaşandığını ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

Bu yıl görüldüğü gibi hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmektedir. Dolayısıyla karanfilde erken doğum yaşanmakta ve son günlerde fındık dallarının da yaprak açarak yeşermeye başlamıştır. Bu durum fındık üreticilerimiz için hiç iyi bir tablo değildir. Biz odamıza üye 8 bin üreticimize kısa mesaj atarak Tarım Kredi Kooperatifinin fındık üreticileri için tarım sigortası yaptığını, devletin yüzde 50sini karşıladığını bilgisini veriyoruz. Özellikle mart ve nisan ayında don riskiyle karşı karşıya kalmak istemiyorsak sigorta yaptıralım. Yapabileceğimiz tek şey, ürünümüzü devlet destekli tarım sigortası kapsamında güvence altına almaktır. Üreticilerimizin mevsimsel değişikliği göz önünde bulundurarak ürünlerini güvence altına almaları kendi menfaatlerine olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER