GELGEÇ EKİBİYLE GÖVDE GÖSTERİ YAPTI,,,

GELGEÇ EKİBİYLE GÖVDE GÖSTERİ YAPTI,,,

GELGEÇ EKİBİYLE GÖVDE GÖSTERİ YAPTI,,,

Alaplı’nın en büyük sivil toplum örgütlerinden bir olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda Mevcut Başkan Muharrem Gelgeç ve ekibi ikinci dönem için tekrar göreve talip olduklarını açıkladı. “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı” diyen Gelgeç’in ekibiyle birlikte düzenlediği aday tanıtım toplantısı adeta gövde gösterisine dönüştü. 
Beraberinde Yönetim Kurulu ve denetim kurulu listelerinde yer alan asil ve yedek üyeler ile birlikte yeni satın alınan Esnaf ve Sanatkarlar odası hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Gelgeç 4 yıllık görev süresinde yaptıkları hizmetleri sırladı ve bir dönem için daha üyelerden destek istedi. 
“BİZİM İÇİN KUTSAL BİR GÖREV”
Gelgeç burada yaptığı açıklamada, Kutsal olarak değerlendirdiği oda başkanlığı görevine 9 Şubat 2014 tarihinde üyelerin teveccühü ile geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:
“Bu kutsal görevin vebalini taşıyarak en iyi şekilde yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımız ile yerine getiremeye çalıştık. Siz değerli üyelerimizin için yaptığımız hizmetlerin ana maddelerinden biraz bahsetmek istiyorum. 
HİZMETLERİNİ SIRALADI 
Alaplı Mesleki Eğitim Müdürlüğü ile Hijyen eğitimleri görüşülmüş ve esnaflarımıza hijyen belgeleri alınması sağlanmıştır. 
İlçe Özel İdare Müdürlüğü ile görüşülmüş ve ruhsatlar hakkında konuşularak görüş alışverişi yaptık. Odamız Kaymakamlık makamı toplantısında temsil edilmiş, toplantı sonucunda odamızdan Bakka Kalkınma Ajansına proje yapılması istenmiştir. Odamızda Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak (Profesyonel Operatörlük için simülatörlü eğitim doğru seçim) adı altında proje sunulmuş ve kabul edilerek merkezi eğitim kursları başlamıştır. 
“ESNAFLARIMIZ İÇİN TALEPLERİ İLETTİK”
Sayın Belediye Başkanımız ve yeni belediye dükkanları sorunlarını için görüşüldü. Soygunun önlenmesi maksadıyla ışıklandırma, kamera sistemi doğalgaz çalışmasının başlatılması istenmiştir ve yapılmıştır. 
İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu ve esnaflarımızı bilgilendirmek amacı ile af kanunu hakkında Tansa üstü konferans salonunda bilgilendirme toplantısı odamızda düzenlenmiştir. 
Odamız iş güvenliği hakkında Belediye konferans salonu ve Alaplı Merkezi eğitim Müdürlüğünde İş Güvenliği Uzmanı Erkan Erkeç beyin anlatımı ile bilgilendirme semineri düzenlenmiştir. 
Odamızın düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik kaynaşma ve dayanışma kahvaltı programı 2014 yılından bugüne geleneksel hale getirmeye çalışılarak devam etmektedir. Bu program içersindedir. 
Etkinliklerimiz devam etmektedir. 
“ORTAK PROJELER ÜRETTİK”
Odamız KOSGEB Girişimcilik destekleme programı kapsamında 2015-2016-2017 yıllarında üç defa olmak üzere KOSGEB Girişimcilik Kursu düzenlenmiştir.
İlçemizde sıkça kesilen elektrik kesintisi, esnaflarımızı bezdirmiş ve bunun çözüme kavuşturmak için gerekli birimlerine yazılı olarak bildirilmiştir. 
Odalarımızın üyelerinden gelen istek üzerine 2017 yılı Mayıs ayında Çanakkale gezisi düzenlenmiştir. 
Sayın üyelerimiz bizler 69 m2 olan Hizmet büromuzun yerine 127 m2 olan geniş ferah yeni hizmet büromuzu satın alarak hizmete açtık. 
“BAŞARI BELGESİ VERDİ”
Ahilik Haftası kutlamaları neticesinde ilçemiz eski 5 üyemize başarı belgesi verdik. 
İlçe sorunlarını ve esnaf meslek kuruluşların odaların hükümetten beklentileri için Türkiye Büyük Millet Meclisinde bölge milletvekillerini ziyaret edip, sorunları dile getirdik. Sunduğumuz dosyaları aynı zamanda Federasyon ve konfederasyonlarımızda ziyaret edilerek takdim ettik.
Odamızın yapmış olduğu anlaşma gereği Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi ile oda üyemiz ve yakınlarına indirim sağlanmıştır. 
Odamızın anlaşmalı hukuksal danışmanı vardır. Hizmet vermeye devam etmektedir. 
“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR” 
Değerli arkadaşlar bu ve bunlar gibi problemler oda yönetim kurulu üyelerimizle beraber ilgili mercilere iletilmiş olup çözümü sağlanmış esnaflarımıza yardımcı olmaya çalışılmıştır.
Her yıl düzenli olarak Kızılay ile ortaklaşa kan bağışı kampanyaları düzenlendi. 
Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı diyor esnaf ve sanatkarlarımız adına yakaladığımız her fırsatı lehimize çevirip hizmet etmeye devam edeceğiz. 1.1.2018 tarihinde saat: 10.30’da eski tansa üstü belediye kültür salonunda çoğunluk sağlanmadığı taktirde 7 Ocak 2018 tarihinde yine aynı yerde aynı saatte çoğunluğa bakılmaksızın kongremizi yani seçimimizi gerçekleştireceğiz. 
Tüm esnaf ve sanatkarlımızı ve dostlarımızı kongremize davet eder, şimdiden şahsım, yönetim ve denetim kurulum adına esnaf ve sanatkarlarımıza, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diler saygılar sunarım.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER