GÖLÜN SUYUNU BOŞALTMAK İÇİN AÇILAN KANALA JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

GÖLÜN SUYUNU BOŞALTMAK İÇİN AÇILAN KANALA JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

 Ereğli-Alaplı sınırları arasında bulunan gölün suyunun boşaltılmaya çalışıldığı olaya jandarmanın müdahale ederek açılan kanalı kapattığı ileri sürüldü.

Ereğli-Alaplı sınırlarında, Alaplı Osmanlı Köyü ve Ereğli İncivez Köyü sınırları içerisinde bulunan dere yatağı ve dip sularıyla oluşan doğal göle ilişkin tartışmalar sürerken olay ilginç bir boyut aldı.

Gölün bulunduğu saha üzerinde katı atık (cüruf) tesisi kurmak isteyen bir firma Zonguldak İl Genel Meclisi kararı ve ÇED raporuna gerek yok oluru üzerine çalışmaya başlamış ancak çalışmalar Ereğli Belediyesi’nin müdahalesi ile durdurulmuştu.

Konuyla ilgilenen çevre köylüleri ve çevreciler ise bu sabah saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen firma yetkililerinin 16 Nisan Cuma günü iftar saatinden sonra kanal açarak gölü tahrip etmeye ve suyunu boşaltmaya çalıştığını iddia etti.

Yapılan açıklamada benzer çevre olaylarındaki açtığı davalarla tanınan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve Mine Yılmaz’ın gece geç saatlere kadar jandarma, İl Çevre Müdürlüğü ve diğer yetkili kurumlarla görüşme sürdürdüğü belirtilerek jandarmanın çevreci bir duyarlılıkla pozitif bir yaklaşım gösterdiği ve göl suyunu boşaltmak için yapılan çalışmayı durdurarak açılan kanalı kapattırdığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2021, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER