Gündem yazdı, 80 bin liralık proje hayata geçirildi. 

ÇEBİ Medya ve Gündem Gazetesi’nin 27 Şubat 2017 tarihli Gazete ve İnternet sitesinde, “Ereğli ve Alaplı Z-Kütüphane istiyor!” başlıklı haberi ile gündeme getirdiği Z-Kütüphane projesi, 80 Bin TL ödenek sağlanarak, Alaplı İlçesinde hayata geçirildi.

Gündem yazdı, 80 bin liralık proje hayata geçirildi. 

ÇEBİ Medya ve Gündem Gazetesi’nin 27 Şubat 2017 tarihli Gazete ve İnternet sitesinde “Ereğli ve Alaplı Z-Kütüphane istiyor!” başlıklı haberi ile gündeme getirdiği Z Kütüphane projesi, 80 Bin TL ödenek sağlanarak, Alaplı İlçesinde hayata geçirildi.

Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde hayata bulan Z Kütüphane Devrek’ten sonra Alaplı’da bir ilk olma özelliği taşırken,  İlçenin Z -Kütüphane ile tanışması öğrenci ve öğretmenlerde farklı bir heyecan yarattı.

ÖĞRENCİLER TEKNOLOJİ İLE TANIŞTI.

Gazetemizin ısrarla üzerinde durduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘’Okullar Hayat Olsun’’ projesi kapsamında destek sağladığı proje, İlçedeki siyaset ve bürokratların da işe ön ayak olması ile hayat olmaktan çıkıp gerçeğe dönüştü.

Teknolojinin en son imkânları ile öğrencilerin proje ödevlerini ve ders notlarını kütüphanede yapma olanağı bulması büyük memnunluk yaratırken, Alaplı’da yapılan Z Kütüphane Zengin kitap içeriği ve internet imkânı ile öğrencilerin yanı sıra, mahalle halkına da hizmet verecek.

ÇEVİK, GÜNDEM’E AÇIKLAMA YAPTI

Alaplı Mili Eğitim Müdürü Cevat Çevik, ÇEBİ Medya ve Gündem Gazetesi Yayın Yönetmeni Yasin Ören’e yaptığı açıklamada, Alaplı’da bir ilk gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, emeği geçen başta Bakanlık yetkililerine, Bölge Milletvekillerine ve konuyu sürekli gündeme getiren gazetemize teşekkür etti.

80 BİN TL ÖDENEK İLE YAPILDI 

Çevik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘’Okullar Hayat Olsun’’ projesi ile 80 bin ödenek gönderilerek yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

Ülkemizde Z Kütüphanelerin sayısı giderek artıyor.   Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İlçemizde Z Kütüphane için uygun bir okulumuzdu. Şuanda kütüphanemiz hayata geçirildi. Öğrencilerimiz yararlanıyor. Resmi açılışı henüz yapmadık ama buradan bölge halkı ve tüm öğrenciler yararlanacak. Zengin kitap içeriği ve internet imkânı ile öğrencilerin yanı sıra, mahalle halkına da hizmet verebilecek olan Z-Kütüphane, içeriğindeki dijital kitap içerikleri ile büyük kolaylıklar sağlıyor. İlçemize hayırlı olsun” 

Çebi Medya ve Gündem Gazetesi olarak emeği geçen siyasiler ve bürokratlara teşekkür ediyoruz ve aynı projenin Ereğli’de de en kısa sürede hayata geçmesini diliyoruz.

Z- KÜTÜPHANE NEDİR?

Z-Kütüphane; estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkân veren sosyal etkinlik alanıdır.

  • Bilgiye erişimde fırsat eşitliği
  • Sesli ve elektronik kitaplar
  • Modern ve estetik tasarım
  • Pedagojik uygunluk
  • Taşınabilir raflar
  • Ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar
  • Okuma zevki uyandıran ortam

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER