İlk deneme Başkan Tekin'den

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne 28 metrelik araç dahil edildi.

İlk deneme Başkan Tekin'den

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araç filosunu genişletiyor.

  Merdiven yüksekliği 28 metre olan yeni itfaiye aracı Alaplı’da hizmete girdi. İlk denemeyi yapan da Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin oldu.

İtfaiye Amiri Sinan Taşkın, Başkan Tekine bilgiler verdi. Araç hakkında açıklamada bulunan Taşkın; Araç ile birlikte merdiven yüksekliği 28 metre, merdiveni yere indirip kullanabiliyoruz, itfaiye erlerini yerden yukarı göndere biliyoruz. Yukaırda kalmış bir vatandaşı, içinde sedyemiz var merdivene bağlayıp yukarıdan alıp ambulansın içine kadar indirebiliyoruz. 2 ton su kapasitesi var. İtfaiye Aracımız özellikle Engelli kurtarma yaşlılar için bu araç düşünülmüştür diye konuştu.

Başkan Tekin araçla ilgili yaptığı açıklamada:

Yeni İtfaiye aracımız dar sokaklardan kolaylıkla geçebiliyor. Engelli kardeşlerimizi kolayca sepete koyup yere indirebiliyoruz. Bu aracın en büyük özelliği 28 metre merdivenin olması, bu yokken deprem evlerinde bir yangın olsa yetişme şansımız yok. Alaplı’da artık 6-7 katlı binalar çoğaldı, bu binalara merdiven ulaştırma şansımız yoktu bu araçla 6-7 ve hatta 8 katlı yerlere ulaşma şansımız var. ifadelerini kullandı.

Alaplı Belediyesi araç filosuna dahil edilen, 28 metrelik İtfaiye aracı başta Alaplı olmak üzere bölgedeki oluşabilecek yangınlarda İtfaiye Ekiplerine kolaylık sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER