İmam nikahına karşı imza kampanyası başlattılar

İmam nikahına karşı imza kampanyası başlattılar

İmam nikahına karşı imza kampanyası başlattılar

ZONGULDAK - CHP Alaplı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, müftülüklere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemenin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Uysal, sahil parkta düzenlenen imza kampanyasında gazetecilere yaptığı açıklamada, müftülüklere resmi nikah yetkisi verilmesinin anayasanın değişilmez ilkelerinden birisi olan laiklik ilkesine aykırı olduğunu iddia etti.

Başlattıkları imza kampanyasına kadınlar ve kızların yanı sıra erkeklerin de büyük ilgi gösterdiğini belirten Uysal, şöyle konuştu:

Kanun önünde herkes eşit olup eşitlik ilkesine aykırıdır. Medeni kanun ile elde edilen hakları ihlal edeceğinden medeni kanuna aykırıdır. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan müftülük makamı, din işleri ile yetkili ve görevlidir. Müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesine ilişkin yasa tasarısına hayır demek için imza kampanyası başlattık.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve İlçe Başkanı Hüseyin Tosun imza kampanyasına katılarak destek verdi.

haber

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 15:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
cenk
cenk - 6 yıl Önce

size batan çıkan ne kilise papazı nikah kıyabiliyorken müftünün nikah kıymasından neden rahatsızsınız siz müftüye kıydırmazsınız olur biter. zamanı gelince pamuk tıkama işine de şimdiden karşı çıkın:)

SIRADAKİ HABER