'Kadınlar için daha aydınlık bir gelecek'

'Kadınlar için daha aydınlık bir gelecek'

'Kadınlar için daha aydınlık bir gelecek'

Alaplı ilçe Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşireler, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla pazar yerinde turuncu balon dağıttı.

Alaplı pazar yerine gelen İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşireler, kurdukları stant önünde kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla alışverişe gelen kadın ve erkeklere turuncu balon dağıttı.

İlçe Sağlık Müdürü Ezgi Ceren Sezer, burada yaptığı açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşların farkındalığını artırmak için turuncu balon dağıttıklarını söyledi.

Şiddetin bir insanlık suçu olduğunu da ifade eden Sezer, şöyle konuştu:

İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün kapalı pazar yerinde sağlık çalışanları ile birlikte açtığımız stantta Kadınlar için daha aydınlık bir gelecek ilkesi ile turuncu renk balonlar ve broşürlerimizi dağıttık. Bir tek farkındalık yaratabilirsek, şiddete uğramakta olan ve uğramış kişilere haklarını ve başvuracakları yerler konusunda bilgilendirme yapabilirsek, yardımcı ve destek olabilirsek ne mutlu bize.

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları pazar yerinde alışveriş yapan kadın ve erkeklere turuncu balon ve broşür dağıttı.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER