Kaymakam Yılmaz, "Çok şükür vakamız yok"

Kaymakam Yılmaz, "Çok şükür vakamız yok"

Kaymakam Yılmaz, "Çok şükür vakamız yok"

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, ilçede 54 kişinin karantina altında olduğunu belirterek, korono vakasına ise henüz rastlanmadığını belirtti.
Kaymakamlık toplantı salonunda yerel ve ulusal basın mensupları ile biraraya gelen Kaymakam Yılmaz, korona konusunda alınan tedbirlerle ilgili bilgi verdi.
İlçeye yurt dışından gelen 54 kişinin bulunduğunu ve evlerinde takip edildiğini ifade eden Yılmaz, "Çok şükür vakamız yok. Yalnız çok dikkatli olmamız lazım. Kalabalık ortanlardan kaçınmamız şart. Bu konuda verilen tüm uyarıları dikkate alarak hareket edelim. 1 metre kuralına uyalım. Alaplı'da evinde karantinada olan 54 kişi sürekli takip ediliyor. Çoğunun 14 günlük karantina süresi dolmak üzere. Her gün sağlıkçılarımız karantinadaki hastalarımızı arıyor, bilgi alıyor. Yalnız korkulacak bir durum yok."

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAK YASAĞINA UYALIM.
" Alaplı'da muhtarlarımız aracılığı ile tespit ettiğimiz yanında ailesi bulunmayan Bin 152 hanede 2 bin 891 yaşlımız var. Bu sayıyı tam net belirledikten sonra temel ihtiyaçları için irtibat görevlileri görev alıyor. Yanına yakını olmayanların ihtiyaçları gideriliyor ve giderlimeye devam ediyor. Bankalar konusunda hassas olunmasını istiyoruz. Cenaze yasa başka zorunlu ihtiyaç için seyahat izin belgesi alınması gerekiyor. Bunu Kaymakamlığımız, ilçe emniyet müdürlüğümüz ve jandarma komutanlığımız vasıtasıyla yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan istediğimiz kendilerine yapılan uyarıları dikkate alalım."

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER