Komedi gibi geçmediği köprüden ceza yedi…

Komedi gibi geçmediği köprüden ceza yedi…

Komedi gibi geçmediği köprüden ceza yedi…

Alaplı ilçesinde çiftçilik yapan bir kişi otomobili ile hiç geçmediği Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden iki kez kaçak geçiş cezası yemesi sonrasında tepkisini dil getirdi.
Alaplı Kabalar köyü Dereli mahallesinden yaşayan ve geçimini çiftçilik ile sağlayan Hasan Yaman (49) son 2 yılda İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden kaçak geçiş yaptığı gerekçesi ile farklı tarihlerde toplam 660 TL ceza yedi. Ceza makbuzunun 2 gün önce eline geçtiğinde şaşkına dönen Yaman, İstanbul’a değil, Düzce’ye bile gitmediğini iddia ederek, İstanbul Boğaz Köprüsünden otomobili ile hiç geçmediğini savundu. 81 AR 974 plakalı hususi otomobili ile Ereğli İlçesinde başka bir yere gitmediğini kaydeden Yaman, buna rağmen 2016 yılında FSM’den kaçak geçiş yaptığı iddiası ile ceza yemesine bir anlam veremediğini savundu.
Kendisine kesilen cezayı mahkemeye taşıyacağını açıklayan Yaman, 28.4.2016 ile 31. 05.2016 tarihlerinde bana bu ceza yazılmış. Yalnız bırakın İstanbul’u Düzce’ye bile gitmedim. Aracın plakası bana ait. Bir geçişe 333 Lira, 2 geçişe 666 lira ceza gelmiş. Ne olduğu konusunda hiç bir bilgim yok. Cezanın iptal edilmesini istiyorum. Mahkemeye gideceğim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 12:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsimsiz
İsimsiz - 7 yıl Önce

OGS-HGS ortak gişesinden geçtiğim halde ve hesabımda para olmasına rağmen, HGS[xt] ye ücret aktarılamadığından ceza yedim. İki hafta sonra bakiyem bitmişti, neymiş efendim, hesapta 1 ay boyunca bakiye olmalıymış, nerede yazıyor bu kural? Sistemde kaçak geçiş görünmüyor ama eve zarf geliyor. O zaman neden web sitesi yapıyorsunuz kardeşim. İtiraz ettim, mail attım, 3 ay olacak, bekle de bekle. Ayrıca bir kere geçtiğim gişeden iki kere geçmişim gibi, aynı gişeden aynı saat aynı dakika aynı saniyede geçmişim gibi sistemde birinden geçtim görünüyorum diğerinden kaçak görünüyorum. Telefonla ulaşmaya çalıştığımda da sürekli yoğunluk var diyip telefon kapanıyor.Bence bir avukatla görüşülüp civar yerlerden bu şekilde ceza yiyenlerin ortak dava açması güzel olur kanaatindeyim. Plaka okuma kameraları koyup, veritabanına bu plakaları kaydedemeyecek kadar mı aciz bu sistem?

demır
demır - 7 yıl Önce

TÜRKİYE BURASI HERHAM HERŞEY OLA BİLİR

SIRADAKİ HABER