Korona önlemi alınan adliye kapılarını basına açtı

Korona önlemi alınan adliye kapılarını basına açtı

Korona önlemi alınan adliye kapılarını basına açtı

Alaplı ilçesi  Adalet Sarayı'nda pandemi sebebiyle alınan önlemler genişletilerek, düzenlemeler devreye girdi.
Türkiye koronavirüs tedbirlerinde normalleşme sürecine girerken Alaplı Adalet Sarayının kapıları basın mensuplarına açtı.
Alaplı Adliyesini yetkililer ile birlikte gezen basın mensupları, 15 Haziran ile birlikte yargılanmaları başlaması beklenen Adalet Sarayında devreye giren kurallar ile ilgili bilgi aldı.
Vatandaşların giriş yaptığı ana kapı girişinden başlayarak, mahkeme salonlarına kadar her noktaya uyarıcı yazılar asılırken, özellikle pandemi konusunda alınan tedbirler dikkat çekti.
Adli sicil kaydı almak isteyen vatandaşlar için girişte irtibat bürosu oluşturulurken, vatandaşın binaya girmeden temiz kağıdı almasının önü açıldı.
Yine mahkeme salonunda en fazla 7 kişinin bulunması yönünde uyarılar ile çeşitli mahkemelere yada müdürlüklere gidecek vatandaşlar için yönlendirme tabelalarının yapılması ve girişte vatandaşlara dezenfekten sıkılarak, ateşlerinin ölçülmesi  tedbirler açısından dikkat çeken noktalardı. 
 Bu doğrultuda alınan tedbirlerin pandemi sebebiyle adliyede yaşanabilecek olası salgınların önüne geçilmesi hedeflenirken adliyede yapılan çalışmalar büyük takdir topladı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2020, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER