Minik Şeyda'nın hayali gerçek oldu

- Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde doğuştan kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen, okula annesinin kucağında gidip gelen 12 yaşındaki Şeyda Arslan'a çok istediği akülü tekerlekli sandalye hediye edildi

Minik Şeyda'nın hayali gerçek oldu

Zonguldakın Alaplı ilçesinde doğuştan kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen, okula annesinin kucağında gidip gelen 12 yaşındaki Şeyda Arslanın akülü tekerlekli sandalye hayali gerçek oldu.

İlçeye bağlı Sücallı köyünde yaşayan Erhan ve Şerife Arslan çiftinin 2 çocuğundan biri olan ve doğuştan kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Kıkçak Ortaokulu öğrencisi Şeyda Arslanın akülü tekerlekli sandalye hayali, Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı İsmail Korkut ve okul müdür yardımcısı Şennur Taşkın aracılığıyla gerçeğe dönüştü.

Sabahları annesinin kucağında okula giden Arslana akülü tekerlekli sandalyesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve Korkut tarafından teslim edildi.

Çevik, yaptığı açıklamada, Arslana akülü tekerlekli sandalyesini teslim etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Arslanın derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu aktaran Çevik, Okulumuzda sevdiğimiz, değer verdiğimiz bir öğrencimize akülü tekerlekli sandalyesini teslim ediyoruz. Onun hayali Anadolu Engelliler Birliği Derneğinin girişimleriyle gerçek oldu. Akülü tekerlekli sandalyeyi gönderen sunucu Müge Anlıya çok teşekkür ediyoruz. dedi.

Korkut da Şeydanın ailesi ve öğretmenlerinin kendilerinden akülü tekerlekli sandalye talebinde bulunduğunu belirterek, Bizler aracı olarak sandalyeyi asıl sahibine teslim ediyoruz. Biz engelliler, normal insanlardan farklı değiliz. Sadece yaradılıştan gelen bazı eksik yanlarımız olabilir. Bizlere fırsat, eğitim verildiğinde engellilerin de diğer insanlar gibi yapabileceği birçok şey vardır. ifadelerini kullandı.

Anne Şerife Arslan ise kızını sabahları okula kucağında getirdiğini anlatarak, En büyük hayali akülü sandalyeydi. Şimdi bu hayali gerçek oldu. Artık okula akülü arabasıyla gidip gelecek. Vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER