Nuri Tekin 5 yıl daha istedi...

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'e CHP örgütlerinden büyük destek geldi.

Nuri Tekin 5 yıl daha istedi...

Alaplı Belediye Başkanı ve CHP’nin Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminin startını verdi.

Düzenlediği kahvaltı programı ile seçim çalışmalarına resmen başlayan Tekin, Alaplı halkından 5 yıl daha yetki istedi.

Başkan Nuri Tekin’in düzenlediği programa CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Gümeli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Saydam, Kandilli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Aydın, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ve çok sayıda partili katıldı.

Alaplı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Nuri Tekin programda yaptığı konuşmasında Alaplı’da yerli-yabancı ayrımı yapılmaya çalışıldığını öne sürerek, bunun çok tehlikeli bir şey olduğunu ifade etti.

Programa herkesin gönülden geldiğini söyleyen Nuri Tekin: “Buraya kimseyi davet etmedim, herkes gönülden geldi. Hepinize teşekkür ediyorum. 2014’te göreve geldiğimiz günden itibaren hizmetlerimize başladık. Önceliği, acil sorunların çözümüne verdik. Hiç durmadık. Eksiklerimiz yok mu? Tabi ki var, hepsini bitiremedik. Her mahalleye eşit hizmet yapacağız dedik ve Alaplı’nın yüzde 80’ini yaptık. İnsanlarımızı Ereğli ve Akçakoca sahillerine gitmekten kurtardık. Alaplı’da çok güzel çevre düzenlemeleri yaptık. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz dedik ve tüm mezarlıklarımızı düzenledik, İlçemize gasilhane kazandırdık. İnsanın cenazesi olduğunda eli, ayağı dolaşır ya işte Alapl’da bunu ortadan kaldırdık, belediyeyi aradığı zaman bütün işleri görülüyor. Bir belediye başkanı, doğumundan ölümüne kadar insanının yanında olmalıdır. Biz önceliğimizi bunlara ayırdık. Bir belediye başkanının ayağında çamur olması lazım çamur. Çamur olmadan olmaz. Kışın çamurda, karda yürümesi lazım. Biz sokaklarda yürüdük, sokaklarda büyüdük, sizlerle birlikte yaşadık. Sizlerin ne istediğini en iyi bilen kişi benim. Çünkü bende sokaktan geldim. Ben fırıncı Yaşar’ın torunuyum, Seçkin Tekin’in oğluyum, ekmekçi Nuri Tekin’im ben. Sizin içinizden geldim. Ailemin boğazından bir lokma haram geçmemiştir, biz babamızdan böyle gördük. Babam da belediye başkanlığı yaptı, Alaplı’da çok güzel hizmetleri oldu. Bizde onun yolunda devam ediyoruz. Ailemizden 5 tane belediye başkanı var, hiçbir tanesinin lekesi yok. Belediye imkânlarını hiçbir zaman şahsi işlerimiz için kullanmadık. Makam arabası beni eve sadece şehir dışından geç geldiğim zaman bırakır, bunun haricinde makam arabasını kullanmadım, kendi arabamla gidip geldim. Alaplı sokaklarında tek başıma dolaşıyorum, yanımda şoförüm yok, korumam yok. Bu bir gönül işidir. Ben Alaplı’daki herkesin belediye başkanıyım. Alaplı’da hiçbir zaman siyaset yapmadım. Göreve geldiğimde, ‘işçi çıkaracak’ dediler, Allah göstermesin hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Hiçbir zaman yerli-yabancı oyunu yapmadım. Böyle bir algı yaratmak istiyorlar Alaplı’da. Çok tehlikeli bir şey. Biz burada hepimiz biriz. Ben ne diyorum; Alaplı’da nefes olan, Alaplı’da yaşayan, Alaplı’nın derdiyle dertlenen herkes Alaplılıdır. Bunun yerlisi, yabancısı yok. Ama Alaplı’nın derdiyle dertlenmeyen de Alaplılı değildir, kimse kusura bakmasın. Alaplı’da yaşamak bir ayrıcalıktır.”

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2019, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER