NURİ TEKİN'DEN ANLAMLI HAREKET

Alaplı Belediyesi ile Alaplı’da bulunan özel rehabilitasyon Merkezi Engelliler Haftası ve Anneler günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

NURİ TEKİN'DEN ANLAMLI HAREKET

Alaplı Belediyesi ile  Alaplıda bulunan özel rehabilitasyon Merkezi  Engelliler Haftası ve Anneler günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Amfi tiyatroda sona erdi. Rehabilitasyon Merkezi öğretmeni Şelgül Yılmaz, burada yaptığı konuşmada,  Alaplıda her yıl Engelliler haftasında yürüyüş düzenlediklerini söyledi. Farkındalık yürüyüşüne katılanlara teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu;

Engelli bireylerin yaşamlarını sürdürmesi, bakılması korunması eğitilmesi ve hayata katılması sınırlı seviyededir. Devletin sosyal devlet anlayışı ile yaptığı yeni düzenlemelerle bu sınırlar aşılmaya çalışılmaktadır.Bu bağlamda engelli bireyleri acıma duygusu ile yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu bireylere hizmet getiren kamu, öze sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerini güçlenmesine önem verilmelidir.

Alaplı Belediye Başkanı  Nuri Tekin,  Alaplı Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Özeli Umut Yıldızı Rehabilitasyon Merkezi tarafından  Alaplı Belediye Başkanı  Nuri Tekine plaket verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER