ÖĞRETMENLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

ALAPLI’DA UYGULAMALI ERASMUS+ PROJELERİ YAZMA EĞİTİMİ" KAPANIŞ PROGRAMI

ÖĞRETMENLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından BAKKA tarafından teknik destek verilmesi uygun görülen "Uygulamalı Erasmus+ Projeleri Yazma Eğitimi" Kapanış Programı gerçekleştirildi.
Alaplı Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programa Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulvehap Demirel ve Suat Günay, Proje eğitmeni Mehmet Altay, proje yama eğitimine katılan öğretmenler katıldı.
Kapanış programında proje eğitmeni Mehmet Altay; çok verimli bir eğitim olduğunu, eğitim sonrası ilk başvuru döneminde proje başvurularının başlaması ile Alaplı İlçesinden bol miktarda başvuru olacağını tahmin ettiğini belirtip, projenin hazırlanıp tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik; "Alaplıda eğitimde insanı istenilen düzeye çıkarmak için projeler üretiyoruz. 5 konu 5 adım ile bu işe başladık. Ekipleri oluşturup hızlı bir şekilde çalışmaları planladık. Önce eğitim öğretimde niteliğin arttırılması- başarının arttırılması, buna bağlı olarak başarının arttırılması konusuydu. Bu konuda çalışmalar başladık ve bunun sonuçlarını gördük. İl genelinde başarılar elde ettik. 2. çalışma konumuz projelerdi. AB, BAKKA projeleri, eğitimde iyi örnekler projeleri, okulum birinci, dynet kullanımı projelerinde ilçemiz ilk sıralarda yer aldı. Diğer çalışma konumuz sosyal ve kültürel faaliyetlerdi. Ülke geneli ve uluslar arası başarılar elde ettik. Dördüncü olarak eğitimde iyi örnekler projelerinde ülke geneli dereceler elde ettik. Beşinci konumuzda değerler eğitimi konumuzdu. Bütün bu projelerde yer alan, bizimle beraber olan,çalışan öğretmen ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Sayın kaymakamımızada hoşgeldiniz diyorum, programının çok yoğun olmasına rağmen buraya kadar geldi, bizleri şereflendirdi, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.
Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan; da "Göreve yeni geldik, kısa sürede bazı bilgiler aldım. Kısa zaman önce bir afet olayı yaşadık, yoğunluğumuz bunun için fazla, yaraları sarmaya çalışıyoruz. Projeler konusu önemli, ben bunu suya atılmış taş gibi görüyorum. Dalga dalga yayılacağını ümit ediyorum. BAKKA tarafından 4 projesi kabul edilen tek ilçenin Alaplı olduğunu öğrendim. Ben özellikle drama ve Erasmus + projelerini değerli buluyorum. Bizim gençlerimiz çok geç yaşlarda yurt dışı ile tanışıyorlar. bu tür projeler ile daha erken yaşlarda yurt dışına çıkıp kendilerini geliştirme imkanı bulacaklardır, ciddi bir deneyim yaşayacaklardır,vizyon sahibi olacaklardır. Drama eğitimi ise hayatın derslerden ibaret olmadığını göstermesi açısından önemlidir. Burada ne kadar kalacağımız belli değil ancak kaldığımız müddetçe bu tür projeleri destekleyeceğiz." dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra eğitimi tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER