OKULLAŞMA ALANINDA BÜYÜK KAZANIM SAĞLADI

2020 YILINDA HEDEF ALAPLI’YA NİTELİKLİ OKUL KAZANDIRMAK

OKULLAŞMA ALANINDA BÜYÜK KAZANIM SAĞLADI

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine, Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik’in girişimleri ile 2019 yılında eğitim alanında yaklaşık 4 milyon liralık yatırım yapıldı. İlçede farklı okullarda eğitim gören özel eğitim öğrencilerinin tek bir çatı altında eğitim öğretim yapmaları için kurulan Özel Eğitim Okulu’nun yapım çalışmaları son aşamaya geldi. Yeni anaokulunun inşaatı bina bazında tamamlandı. Okullar’ın il ve bölge düzeyinde yapılan zeka, sportif ve eğitim yarışmalarında başarıları daha da arttı ve artarak devam ediyor. Çevik ile eğitim çıtasının yükseldiği Alaplı’da yeni hedef ilçeye nitelikli bir okul kazandırmak.
Alaplı Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, göreve geldiği zaman bu yana eğitimde önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Göreve başladığı günden bu yana büyük özveri ve gayretle çalışan heyecanı ve gayreti ile Alaplı eğitimi için adeta umut olan Çevik, ilçeye okullaşmada alanında çok büyük kazanımlar sağladı.
İlçedeki öğrencilerin daha modern okullarda eğitim görmelerini sağlamak için Ankara’da adeta mekik dokuyan Çevik, bunun meyvelerini de topladı. İlçede İmam Hatip Lisesi, yeni anaokulunun tamamlanmasını sağlayan ve özel eğitim okulu çalışmalarını yakından takip eden Çevik, saat ve mesai gözetmeksizin eğitim çıtasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor.
ÖZEL EĞİTİM OKULU İNŞAATI
Alaplı için önem arz eden yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Özel Eğitim Okulu çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Çevik, “Alaplı Özel Eğitim Okulu inşaatımızın inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Okulun çevre düzenlenmesi çalışmaları bitti. Okulun iç dizayn çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımızı tamamlayarak okulumuzu hizmete açmayı hedefliyoruz.
ANAOKULU İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILDI
Alaplı’da önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Almanyalı Kemal lakaplı Kemalettin Yaman tarafından 1.5 Milyon Lira harcanarak ilçeye kazandırılan ana okulu inşaatı bina bazında tamamlandı, iç donanımı yapılıp, öğrenci kaydına başlayabilecek duruma gelen anaokulun da çevre düzenlemesinde eksik kalan noktalar tamamlanma aşamasına geldi.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, “Hayırsever Kemalettin Yaman tarafından yapımı üstlenilen ve tamamlanan anaokulu inşaatımız hızlı bir şekilde tamamlanmıştır. Çevre düzenlemesinde eksik görülen yerleri İlçe Özel İdare Müdürlüğü kanalı ile tamamlıyoruz. Eğitim öğretim yılımızın 2. döneminde anaokulumuzu açıp, öğrenci ve velilerimize hizmet vermeye başlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
ALAPLI’YA NİTELİKLİ BİR OKUL KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI
Eğitim çıtası her geçen gün yükselen ve her yıl öğrencilerin ilçe dışındaki Fen Liselerine gitmek zorunda kaldığı Alaplı’da bir Fen Lisesine ihtiyaç duyuluyor.
Alaplı Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, İlçeye nitelikli okul kazandırılması noktasında çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Alaplı’nın son yıllarda eğitimde büyük bir başarı yakaladığına dikkat çeken Çevik, “ Alaplı’mıza bir Fen lisesi yakışır. Biz bu yönde çalışmalar başlattık. İnşallah ilçemize bir nitelikli okul kazandıracağız” dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2020, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER