"PLANLAMAYI DESTEKLİYORUZ"

"PLANLAMAYI DESTEKLİYORUZ"

"PLANLAMAYI DESTEKLİYORUZ"

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, Alaplı Kaymakamlığının okullar arası birleştirme planını desteklediklerini belirterek, “ Bu planlamanın uygulamaya geçmesiyle, okul binalarının fiziki kapasiteleri de etkin ve verimli kullanılmış olacak. “ dedi.
Karacan, yaptığı açıklamada, Alaplı Kaymakamlığının, fiziki kapasitesinin çok altında öğrenci sayısıyla eğitim ve öğretim veren okulların ayni çatı altında toplanmasını kapsayan planlamasını desteklediklerini belirterek, “Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesinin mesleki branşlarının, yine kapasitesinin çok altında öğrenci sayısıyla eğitim öğretim veren İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınarak başlaması planlanan bu birleştirmenin, Alaplı’da eğitim ve öğretim kalitesinin yükselmesine de katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda, hem okul binaları fiziki kapasiteleri açısından etkin ve verimli kullanılmış olacak, hem de ilçemizde çiftli eğitim yapan okulumuz kalmayacak ve tüm okullarımız tekli eğitime geçmiş olacaktır. Bu akılcı ve yerinde bir eğitim plânlamasıdır. AK PARTİ olarak bu planlamayı destekliyoruz ve bir an önce uygulamaya geçmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna deklare ediyoruz. “ dedi.
 

“NİTELİKLİ LİSE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"
AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, göreve başladıkları ilk günden itibaren, Alaplı'ya Fen Lisesi veya Sosyal Bilimler Lisesi gibi nitelikli bir okulu kazandırmak için İlçe Yönetim Kurulu toplantılarında sürekli istişarelerde bulunduklarını belirterek, “Göreve başladığımızda gündemimize aldığımız ve yönetim kurulu üyelerimizle istişare ettiğimiz, ancak salgın nedeniyle ara verdiğimiz, nitelikli okullardan birini veya imkan olursa birden fazlasını ilçemize kazandırma çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde hızlandırıp girişimlere başlayacağız. Çalışmalarımızdan olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. İlçemiz, eğitimde bu çeşitliliği hak ediyor. Eğitimde başarının yükseldiği ilçemizde, bu okullarla bu başarıyı desteklemek istiyoruz. “ İfadelerini kullandı

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2020, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER