Sorumlu balıkçılar mı?

Yunus ölümlerin sebebi balıkçılar mı?

Sorumlu balıkçılar mı?

Ereğli ilçesinde son günlerde meydana gelen Yunus ölümlerinin kaçak Kalkan avcıları tarafından meydana geldiği iddia edildi.

Ereğli de sahil bandında geçtiğimiz günlerde kıyıya vuran ölü yunus balıkları vatandaşları tedirgin etmiş ve yunus balıklarının neden öldüğü insanların kafasında soru işretine neden olmuştu. Diğer yandan Alaplı ilçesinde de limana giren yunus balıklarından bazıları ölmüştü.

Yunus ölümlerinin neden kaynaklandığı merak edilirken, yunusların av yasağına rağmen kaçak Kalkan balığı avlamak için kalkan ağı atan balıkçılar tarafından öldürüldükleri iddia edildi. Kalkan balığı avlayan balıkçı teknelerinin attıkları ağlara takıldığı iddia edilen Yunusların balıkçılar tarafından öldürüldüğü iddialar arasında yer alırken, Sahil Güvenlik ekiplerinin de gerekli ve yeterli denetimi yapmamasından dolayı balık ölümlerinin yaşandığı, denetimlerin arttırılmaması durumunda Yunus balıklarının ölümlerinin devam edeceği belirtildi.

Diğer yandan Ereğli Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ölü yunusların toplandığı ve Tarım Gıda müdürlüğüne teslim edildiği, ölü yunusların üniversiteye gönderildiği ve ölüm sebeplerinin incelendiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER