Su Birliği Başkanı, Çay köyü muhtarı Akgül oldu.

Alaplı ve Köyleri Su Birliği Başkanı Akgül oldu

Su Birliği Başkanı, Çay köyü muhtarı Akgül oldu.

ZONGULDAK - Alaplı ve Köyleri Su Birliği Başkanı, Çay köyü muhtarı Ahmet Akgül oldu.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Alaplı Kültür Salonunda yapılan kongrede yaptığı konuşmada, 1996 yılında 14 köy muhtarıyla kurulan Kürkler Su Grubu Birliğinin isminin bu gün Alaplı ve Köyleri Su Birliği olarak değiştirdiklerini söyledi.

Gümeli Hasan Bal mevkisinde yapımı süren baraj inşaatını 8 Ağustos 2018de tamamlanacağını ifade eden Türkoğlu, Bu proje 45 metre yüksekliğinde 6 milyon 800 bin metreküp yıllık içme suyu kapasiteli baraj, aslında ilk önce bin günde bin gölet projesi kapsamındaydı. Ancak daha sonra baraja dönüştürüldü. Hasan bal deresi üzerine kurulan baraj inşaatı hızla devam ediyor. diye konuştu.

Alaplı ve Köyleri Su Grubu Birliği başkanı seçilen Çay köyü muhtarı Ahmet Akgül de birliğin kurulmasında emekleri olan herkese teşekkür etti.

Akgül, Birliğin yeni başkanı olarak birliği büyütmek ve genişletmek için ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. İnşallah Gümeli Beldesinde yapımı devam eden baraj inşaatı tamamlandığında 50 bin nüfusa içme suyu verilecek. deye konuştu.

Alaplı ve Köyleri Su Gurubu Birliği listesi Ahmet Akgül, Recep Korkut, Ramis Karakaya, Rahmi Yapar ve Bayram Karakayadan oluştu.

width=650

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER