"TOLERANS GÖSTERMEYECEĞİZ"

"TOLERANS GÖSTERMEYECEĞİZ"

"TOLERANS GÖSTERMEYECEĞİZ"

Alaplı Kaymakamı Yılmaz, "Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 yaş üstü ve ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza doğrudan cezai yaptırım uygulayacağız." dedi.
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz , koronavirüs salgınının yayılmasını mümkün olduğunca en aza indirmek amacıyla alınan kararları, Alaplı ilçesinde de eksiksiz ve tolerans gösterilmeden uygulamaya çalıştıklarını ifade ederek, "65 yaş üstü ve ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmasını önlemek amacıyla denetimlerimizi ara vermeden sürdürüyoruz. İlk gün polis ve jandarma ekiplerimizce yapılan denetimlerde sokağa çıkma yasağına uymayan 65 yaş üstündeki vatandaşlarımıza uyarılarda bulunarak evlerinde kalmalarını istedik. Artık, bu konuda herhangi bir tolerans göstermeyeceğiz. Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 yaş üstü ve ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza doğrudan cezai yaptırım uygulayacağız. Sokağa çıkma yasağı kapsamındaki vatandaşlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz. Hem kendinizin, hem yakınlarınızın, hem de toplumun sağlığı için 65 yaş üstü ve ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız lütfen sokağa çıkmayıp evlerinde kalmayı tercih etsinler. Diğer vatandaşlarımız da, zorunda kalmadıkça sokağa çıkmasınlar. Çıkmak zorunda kalırlarsa da, kalabalık ortamlara girmesinler, mümkün oldukça sosyal mesafeyi korusunlar. Hepimize sorumlulukların düştüğü, hep beraber üstesinden gelebileceğimiz bir süreçten geçiyoruz. İnşallah, tavsiyelere ve kurallara uyarak bu sıkıntılı süreçten başarıyla çıkacağız. " şeklinde konuştu.
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Kaymakamlık bünyesinde "Vefa Sosyal Destek Grubu" oluşturduklarını da kaydederek, " Yalnız yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını olmayan yaşlılarımızı tespit etmek için, köy ve mahalle muhtarlarımızın da katılımıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlattık. Bu durumdaki yaşlılarımızı tespit ettikten sonra, Vefa Sosyal Destek Grubu üyelerimiz vasıtasıyla ihtiyaçlarını evlerine ulaştıracağız. " ifadelerini kullandı. 
Kaymakam Vedat Yılmaz, sokağa çıkma yasağı kapsamındaki vatandaşların seyahat etmek istemeleri durumunda, seyahat izin belgesi almak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2020, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER