YÜZLERCE KÖYLÜ RANTA HAYIR DEDİ...

YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ AMA RANTA KARŞIYIZ…

YÜZLERCE KÖYLÜ RANTA HAYIR DEDİ...

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıbel Köyü Muhtarı Mithat Mandacı köy sınırları içerisinde bulunan 70 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan ahşap tekne imalatı projesine yaklaşık 200 yakım köylü ile birlikte tepki gösterdi.

CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Alaplı İlçe Başkanı Erol Oktay, Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Muharrem Gelgeç ile yüze yakın vatandaşın destek verdiği eylemde konuşan Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Mithat Mandacı; ‘ Alaplı’ya yapılacak olan her türlü yatırıma sonuna destek vermeye hazırız. Ama burada yapılmak istenilen yatırım değil, rant sağlamak dedi.
Mandacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘Son günlerde Alaplı kamuoyunu meşgul eden ve bizleri de oldukça yakından ilgilendiren köyümüz sınırları içerisinde yer alan hazineye ait 70 dönüm araziye kimseye sormadan, kimseyi bilgilendirmeden böyle bir tesis kurulmak isteniliyor. Bundan ne Alaplı Belediyesi’nin, ne Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası’nın, ne siyasi parti ilçe başkanlarının, ne muhtarların haberi yok. Burada ben yaptım oldu zihniyeti ile bir şeyler yapılmak isteniyor.

BİZ YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ
AYTEK Kooperatifi tarafından hiçbir kuruluşun fikri alınmadan, Eski Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun himayelerinde gizlilik içinde yürütülen bu çalışmalar sadece bizleri değil, tüm Alaplı kamuoyunu rahatsız etmiştir. Bizler yatırma karşı değiliz. Fakat bu işin yeri bellidir. Burası değildir. Bu Kooperatife Alaplı Plaj mevkiinde Devlet tarafından 200 dönümlük alan önerildi. İşte bu iş asıl yeri orasıdır. Ancak bu arkadaşlar öyle bir alan varken, dere yatağı üzerinde bulunan 1. Sınıf sel bölgesi olan bu alanı kullanmak istiyorlar. Biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. 

SEL BÖLGESİ OLDUĞU İÇİN ISLAH OSB STATÜSÜNDEN ÇIKARILDI
Bu alan daha önce Alaplı Belediyesi tarafından kullanılmaktaydı. Belediyemiz yeni iş sahaları açılsın, Alaplı evladı iş bulsun, ekmek yesin diyerek bu alana yapılacak olan Islah Organize Bölgesi teklifi ile bu alandaki kullanım hakkından vazgeçti. Ancak Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan rapor kapsamında bu alan dere yatağında bulunduğundan ve 1. Sınıf sel bölgesi olduğundan Islah OSB kapsamından çıkartıldı. 1. Sınıf sel bölgesi olan bir yere yat tekne imalathanesi kurmak akıl kârı bir iş değil.

JENARATÖR FABRİKASI KURULMASI İZİN VERİLMEYEN ARAZİDE TEKNE İMALATI NASIL YAPILACAK
Alaplılı bir iş adamımız Osman Karaya. Daha önce bu mevkiden bir arsa almıştı. Jeneratör fabrikası kurmak için. Ama bu alan 1. Sınıf sel bölgesi içinde bulunduğundan buraya ruhsat alamadı ve fabrikayı Ereğli’ye kurdu. Şimdi bakıyoruz Jeneratör Fabrikası sahibi İş adamı da AYTEK Kooperatifi’ne üye olmuş. Ben Sayın Osman Karakaya’ya da sormak istiyorum. Buraya fabrika kurmak için izin alamadınız. Peki, yat tekne imal etmek için nasıl izin alacaksınız çok merak ediyoruz. 

7 KÖYÜN SU HATLARI BU ALANDA
Söz konusu bu alanda 7 köyün içme suyu hatları bulunmakta. Bu tesisin bu alana kurulması hem sakıncalı hem de büyük riskler taşımakta. Burada yapılacak olan 20 metrelik bir tekne yâda yatın denize indirilmesi başlı başına bir sorundur. Hatta mümkün görülmemektedir. İlçemizde neredeyse her yıl bir sel felaketi yaşanmakta. Geçtiğimiz yıllarda burada yaşanan sel felaketinde bu alan büyük zarar görmüş, Alaplı Belediyesi’ne ait malzemeler sel suları ile birlikte denize kadar gitmişti. Şimdi tüm kamuoyu huzurunda sormak istiyorum. Bu tesisin yapılması gereken yer burası mıdır? 

KONUYU SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ’A KADAR DUYURACAĞIZ
Alaplı’ya böyle bir yatırım yapılacak ama kimsenin haberi yok. Tüm kamuoyundan gizlenerek bir şeyler yapılıyor. Bölge Milletvekillerimiz Sayın Polat Türkmen, Sayın Hamdi Uçar, Sayın Ahmet Çolakoğlu, Sayın Ünal Demirtaş, Sayın Deniz Yavuzyılmaz’a da sormak istiyorum. Sayın vekillerim sizin böyle bir yatırımdan haberiniz var mı? Biz burada yapılan bu yanlışın sonuna kadar peşindeyiz. Biz davamızın sonuna kadar peşindeyiz. Bu konuyu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kadar duyuracağız.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2020, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER