400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesinin inşaatına başlanacak

400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesinin inşaatına başlanacak

400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesinin inşaatına başlanacak

BARTIN - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatına başlanacağını bildirdi.

Milletvekili Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl aralıkta ihalesi gerçekleştirilen Devlet Hastanesinin, 158,8 milyon liraya mal olacağını anımsattı.

Hastanenin tamamlanmasıyla, Bartının, eğitim araştırma hastanesi kapasitesinde, çevre illere de hizmet verecek modern bir sağlık kampüsüne sahip olacağını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönümlük arsa üzerinde, 10 bin 253 metrekare oturum alanına, 94 bin 252 metrekare kapalı alana sahip olacak hastane 12 katlı olarak inşa edilecek. Açık ve kapalı otoparkları ve diğer sosyal tesisleri ile 3 yılda tamamlanacak hastaneyle ilimizi çok büyük maliyetli bir kamu yatırımına daha kavuşturmuş olacağız.

İktidarlarımız döneminde 77 milyon lira tutarında sağlık yatırım gerçekleştirdiğimiz Bartına 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesi ve diğer sağlık yatırımları için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Başbakanımız Binali Yıldırıma ve Sağlık Bakanımız Ahmet Demircana teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER