Amasra'ya kurulması planlanan termik santral

- Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi ve bilirkişi heyeti, termik santralin yapılmasının planlandığı bölgede inceleme yaptı

Amasra'ya kurulması planlanan termik santral

BARTIN - Bartının Amasra ilçesinde özel bir şirket tarafından kurulması planlanan termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali istemiyle açılan dava kapsamında Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi ve bilirkişi heyeti bölgede incelemelerde bulundu.

Termik santralin yapılacağı Tarlaağzı ve Gömü köylerine gelen mahkeme ve bilirkişi heyetleri, inceleme yaptı. Bu sırada termik santralin yapımına karşı çıkan Bartın Platformu üyeleriyle vatandaşlar da ellerinde döviz ve pankartlarla şirketin Tarlaağzındaki kömür maden tesislerinin önüne geldi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da heyete eşlik etti.

Yalçınkaya, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme ve bilirkişi heyetinin en doğru şekilde karar vereceğini umduğunu söyledi.

Amasra Tarlaağzı mevkisinde kurulması planlanan termik santralinin ÇED olumlu raporuna 2 bin 19 kişi tarafından dava açıldığını hatırlatan Yalçınkaya, Umuyorum ki gerek mahkeme heyeti gerekse bilirkişi heyetinde görev yapan kişiler iyi bir şekilde keşiflerini tamamlarlar ve sonucunda da en doğru şekilde kararı verirler. dedi.

Bartın Belediye Başkanı Akın da inceleme heyetine gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını belirterek, Biz Bartın belediyesi ve Bartın Platformu olarak asla termik santralin bu bölgede yapılmasını istemiyoruz. Zararlarını beyan ettik. ifadesini kullandı.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER