Bakan Eroğlu: Bartın Valiliği'ni ziyaret Etti

Bakan Eroğlu: Bartın Valiliği'ni ziyaret Etti

Bakan Eroğlu: Bartın Valiliği'ni ziyaret Etti

BARTIN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin kararlı şekilde devam ettiğini belirterek, Bunların bütün inlerine giriyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecektir. Şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, ezanlar bu topraklarda okunacak. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. dedi.

Bartın Valiliğini ziyaret eden Eroğlu, Vali Nusret Dirimden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, hükümetin Bartına çok büyük önem verdiğini söyledi.

Bartında 4 milyar liralık bir yatırım yapıldığını hatırlatan Eroğlu, Burada çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Bartını bütün dünyaya tanıtmak ve ekonomik olarak gelişmesini temin etmek için yeni bir proje hazırlandı. Batı Karadeniz Gelişim Projesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı da 12 milyar 521 milyon liralık yatırım yapacak. dedi.

Eroğlu, kentte biyolojik çeşitlilik çalışması yaptıklarını anlatarak, bu yıl sonunda biyolojik çeşitlilik çalışmasının tamamlanacağını aktardı.

Kentte çok sayıda endemik bitki türünün bulunduğunu dile getiren Eroğlu, bu türlerin kayıt altına alınacağını ifade etti.

Endemik bitki türlerine sahip çıkıldığının altını çizen Eroğlu, Yaklaşık 12 binden fazla tür var. Bunların 3 bin 600ü de endemik. Sadece Türkiyede veya bölgesinde var, başka yerde yok. Türkiye, biyolojik çeşitlilik açısından fevkalade zengin. diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, burada partililere seslendi.

Kentin tabiat turizmini birtakım yatırımlarla bütün dünyaya açacaklarına işaret eden Eroğlu, kentin görsel güzelliği olan lav sütunlarını tabiat parkı anıtı olarak ilan ettiklerini ve bütün dünyaya duyuracaklarını belirtti.

- Türkiyenin yıldızı parlaktır

Bakan Eroğlu, ayrıca kültür merkezinde düzenlenen DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtım Törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, FETÖ ile mücadelenin kararlı şekilde devam ettiğini vurguladı.

Allah devletimizi ve milletimizi başta FETÖ alçak terör örgütü olmak üzere bütün terör örgütlerinden muhafaza eylesin diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

Bunların bütün inlerine giriyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecektir. Şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, ezanlar bu topraklarda okunacak. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Türkiyenin yıldızı parlaktır. 21. asra mührü vuracak millet, bu millettir. Terör örgütlerini destekleyen ülkeler, devletler var. Bunların hepsini biliyoruz. Bu terör örgütlerini destekleyen, her tarafı kana bulayan devletler var ya göreceksiniz onlar yıkılıp gidecekler.

- Türkiyede kimseyi susuz bırakmayız

Eroğlu, daha sonra yapımı devam eden Kirazlı Köprü Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Burada bir gazetecinin, Gelecek yıllar için ülkedeki su durumu nedir? sorusuna Eroğlu, şu yanıtı verdi:

Türkiyede kimseyi susuz bırakmayız. Çok akıllıca yönetiyoruz. Dünyada en çok tesis açan bakan unvanına sahibim. Suyumuz var. Akıllıca yönetiyoruz. Hatta tam da hedefimiz 2071 yılı. Su problemi olmayacak şekilde, büyük ölçüde çözdük. Şu ana kadar biz ilave 41 milyon insana su getirdik. 176 yerleşim yerinin su problemini kökünden çözdük. Sadece Türkiye değil, şimdi Kıbrısta gürül gürül su akıyor. Memleketi de susuz bırakmayacağız.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER