Bartın merkezli FETÖ/PDY 1 kişi tutuklandı

- Örgütle irtibatlı olduğu öne sürülen 1 kişi tutuklandı

Bartın merkezli FETÖ/PDY 1 kişi tutuklandı

BARTIN - Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bartın, Ankara, İzmir, Mersin ve Tokatta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Örgütle irtibatlı oldukları iddiasıyla adliyeye çıkarılan şüpheliler, savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, şüphelilerden halen İl Jandarma Komutanlığında astsubay olarak görev yaptığı öğrenilen Nihat Demirin tutuklanmasına, diğerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 7 Temmuzda düzenlenen Bartın merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında esnaf, mühendis ve avukatın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 8 kişiden 5i tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 1 kişi de emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER