Bartın Üniversitesi, akademik performansta 18'inci sıraya yük

Bartın Üniversitesi, akademik performansta 18'inci sıraya yükseldi

Bartın Üniversitesi, akademik performansta 18'inci sıraya yük

Bartın Üniversitesi öğretim elemanlarının 2017de gösterdiği akademik performansına göre düzenlenen Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 18inci oldu.

Bartın Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bartın Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından akademik personelin performansı ölçüt alınarak yapılanan Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 108 üniversite arasında 18inci sırada yer aldı.

Önceki akademik yıl 26. sırada olan Bartın Üniversitesi, bu yıl 8 basamak yukarıya çıkarak, aralarında köklü üniversitelerin de olduğu birçok üniversiteyi geride bıraktı. Ayrıca Bartın Üniversitesi 2006 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralamasında ise 10uncu sıradan 5inci sıraya yükseldi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite olarak niteliksel büyümeye önem verdiklerini kaydederek, Fakülteler Genel Sıralamasında ilk sırada yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanlarını gösterdikleri gayretlerden dolayı kutladı.

Her günün bir önceki günden daha iyi olması için gayret gösterdiklerini ifade eden Rektör Uzun, şunları söyledi:

Ülkemizin genç üniversitelerinden biri olarak öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gayret sarf ederken, bilimsel anlamda büyümeyi de önceliyoruz. Son günlerde yoğun bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştığımız gayretlerle ulusal ve uluslararası proje, yayın ve atıflarla daha iyi noktalara ulaşma gayretindeyiz. İnanıyorum ki kısa sürede Bartın Üniversitesi çok daha iyi yerlerde olacak, potansiyelini kullanarak başta bölgesi olmak üzere ülkemize ciddi katma değerler sunacaktır.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER