Bartın'da FETÖ/PDY davası

- "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "terör örgütü üyeliği" suçlarından haklarında dava açılan 7 sanık, hakim karşısına çıktı

Bartın'da FETÖ/PDY davası

BARTIN - Bartında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, silahlı terör örgütü yöneticiliği ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan, Adem Fidan, Zeki Işık, Resul Göçeri, Gökhan Yalçınkaya, Muhammet Emre Pehlivan, Mahmut Arkan, Hüseyin Sağlam ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık Yalçınkaya, savunmasında, daha önce örgütün yurtlarında yurt müdürü olarak çalıştığını söyledi.

Silahlı terör örgütü yöneticiliği ve terör örgütü üyeliği suçunu kabul etmediğini belirten Yalçınkaya, Yurt müdürüydüm, yurdun her şeyiyle ben ilgileniyordum. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Ben bu yapıda sadece maddi imkanlarım için çalıştım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum. dedi.

Diğer sanıklar da silahlı terör örgütü üyesi olmadıklarını ileri sürerek, tahliyelerini istedi.

Sanıkların tutukluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, tanıkların dinlenilmesi için oturuma yarına kadar ara verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER