Bartın'da Gazhane Kültür Parkı halktan yoğun ilgi

Bartın'da Gazhane Kültür Parkı halktan yoğun ilgi

Bartın'da Gazhane Kültür Parkı halktan yoğun ilgi

BARTIN - Geçen ay açılışı gerçekleşen Gazhane Kültür Parkını Kurban Bayramında 36 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı yazılı açıklamada, 11 bin metre kare alan üzerine kurulan ve kafeterya, teras, süs havuzları, çocuk parkı, dinlenme alanları, açık hava sineması ile tarihi yapıların maketlerinin bulunduğu sergi alanını içinde bulunduran parkın, halktan yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

70 ağaç ve 4 bin bitki ile yeşillendirilen Gazhane Kültür Parkını, Kurban Bayramında 36 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini kaydeden Akın, halkın güzel vakit geçirebileceği, çocukların eğlendiği mekanlar kazandırmanın kendilerini mutlu ettiğini aktardı.

- Halk oyunları kurs kayıtları

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bünyesindeki Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun, yeni dönem kurs kayıtlarının 15 Eylülde başlayacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yaz döneminde de çalışmalarını sürdüren Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun, 5 kategoride 145 dansçı ile birçok festivale katılarak, Bartını ve Bartın Belediyesini başarıyla temsil ettiği belirtildi.

2017-2018 sezonunda Halk Dansları Topluluğuna katılmak isteyenlerin 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurabilecekleri kaydedilen açıklamada, oyuncuların yeni sezonda Bartın yöresi kız ve erkek oyunları, Artvin, Azeri, Van, Ankara Yöresi halk oyunları ile Roman Dansı öğrenerek, sahneleyecekleri aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER